Malatyada kurulacak cezaevleri

Malatyada kurulacak cezaevleri -AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: Cezaevlerinin kurulacağı yer olarak belirlenen Akçadağ Güzyurdu köyündeki mera ve taşınmazlar Adalet Bakanlığına tahsis edilecek


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya il merkezine yapılması planlanan 3ü kapalı, biri açık 4 cezaevinin kurulacağı yer olarak belirlenen Akçadağ İlçesi Güzyurdu köyündeki mera ve taşınmazların hazine adına geçirilmesini müteakip Adalet Bakanlığına tahsis edileceğini bildirdi.
     Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, cezaevinin kurulacağı Güzyurdu köyündeki taşınmazlarla ilgili Bakanlığın Teknik İşler Dairesi Başkanlığının proje çalışmalarına başladığını belirtti.
     Malatyaya 492 kişilik yüksek güvenlikli, 400 kişilik açık ve orta güvenlikli 2 L tipi cezaevi yapılacağını kaydeden Çalık, Malatyadaki mevcut kapalı ceza infaz kurumunun 167 bin 559 metrekare arsa üzerine kurulu, E tipi formunda 590 kişiyi barındırdığını ve 1983 yılında kurulan binanın son 10 yıl içinde arka tarafına iş atölyeleriyle spor alanları yaptırıldığını ifade etti.
     Malatya cezaevindeki kapasite fazlalığının farkında olduklarını belirten Çalık, Adalet Bakanlığı yöneticileri ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ile yaptıkları görüşmeler neticesinde 4 cezaevinin yapımının yatırım programına alındığını kaydetti.
     Çalık, 4 cezaevinin kurulacağı alan olarak Akçadağ mıntıkası belirlenmişti. Bu mıntıkada bulunan taşınmazların hazine adına geçirilmesi için Bakanlığımız, Valiliğimizden İl Tarım Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunmasını talep etti. Bu işlem tamamlandıktan sonra, Bakanlık kendi üzerine tahsis gerçekleştirecek ve sonrasında da cezaevlerimiz hızlı ve gayretli bir çalışmayla inşallah planlanan sürede tamamlanacak. Yeni cezaevlerimiz, mevcuttaki yığılmaları hafifletmekle kalmayacak, 2 bin infaz memuruna da iş kapısı açacak ifadelerini kullandı.
     Çalık, kendilerine bu süreçte destek verdikleri için Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bürokratlara teşekkür etti.
     Bu arada, Malatyaya yapılacak yeni Adliye Sarayı için de Yeşilyurt İlçesinde yer tahsisi yapılma çalışmalarının devam ettiğini belirten Çalık, infaz memurları için yapılması planlanan lojman projesinin de görüşülmekte olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada kurulacak cezaevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER