Malatyada hayvancılığın sorunları konuşuldu

Malatyada hayvancılığın sorunları konuşuldu


MALATYA (A.A) - Malatyada faaliyet gösteren üretici birlikleri, istişare toplantısında bir araya geldi.
     Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırmızı Et Üreticileri Birliğindeki toplantıda hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.
     Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, yaptığı konuşmada, Canlı Hayvan Pazarına giren hayvanların kontrolü, işletmelerde bulunan hayvanların bilgilerinin güncellenmesi gibi konulara dikkati çekti.
     Malatyada 42 bin işletme olduğunu belirten Taneli, Bir işletmede 100 hayvan varsa 10u kayıtlı, gerisi değil. Bunları kayıt altına acilen almak ve bilgileri güncellemek durumundayız ifadelerini kullandı. Taneli, hayvanların kayıt altına alınması durumunda devletin verdiği teşviklerden yararlanılabileceğini hatırlattı.
     Canlı Hayvan Pazarının temizliğinin sağlanması gerektiğini belirten Taneli, evrakları eksik olan hayvanların kesinlikle pazara alınmaması gerektiğini kaydetti.
     Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten de en büyük problemin Canlı Hayvan Pazarına giriş ve çıkışların denetim altına alınması olduğunu vurguladı.
     Bu konuda sorumluluğun belediyede olduğunu anımsatan Pilten, Cezalandırma konusunda ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkili. Onlara büyük iş düşüyor. Biz üzerimize düşen kısmını yapmayı taahhüt ediyoruz değerlendirmesinde bulundu.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise Malatya Canlı Hayvan Pazarının 7 gün hizmet verdiğini belirterek, pazarda mal alıp satan esnafın öncelikle kurallara uymasının gerektiğini, bu durumda dışarıdan hastalıklı veya pasaportsuz hayvan girişlerinin engellenmesinin daha kolay olacağını bildirdi.
     Toplantıda Canlı Hayvan Pazarının saat 05.00te açılıp 17.00de kapanması, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından burada faaliyet gösteren esnafın kayıtlarının kontrol edilmesi, pazara sevksiz, pasaportsuz hayvanların girişine 21 Ocaktan itibaren kesinlikle müsaade edilmemesi karara bağlandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada hayvancılığın sorunları konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER