Malatyada bu yıl 8 milyon fidan

Malatyada bu yıl 8 milyon fidan dikilmesi planlanıyor -Orman İşletme İl Müdürü Karaca: "Malatya şu anda yüzde 15 orman alanıyla Türkiye ortalamasının çok altındadır"


MALATYA (A.A) - Malatya Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, Malatyanın yüzde 15 orman alanıyla Türkiye ortalamasının altında bulunduğunu belirterek, bu yıl kentte 8 milyon fidan dikilmesinin planlandığını bildirdi.
     Karaca, Akova Köyü Muhtarı Zeki Bozkurt ile Darende ilçesinde fidan dikim sahalarındaki çalışmaları kontrol ederek, ilçede bazı ziyaretlerde bulundu. Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya Orman İşletme Müdürlüğünün geçen yıl kurulduğunu hatırlattı.
     İlk yılda 4 bin 100 hektar erozyon tesis ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Karaca, 6 milyon civarında fidan diktiklerini belirtti. Karaca, "Bu yıl da programı yüzde 50 artırarak 6 bin hektarlık alanda erozyon tesis ve ağaçlandırma yapacağız. Bu kapsamda 8 milyon fidan dikmeyi planlıyoruz" dedi.
     Darende ilçesinde bin 500 hektarlık erozyon tesis, bin 500 hektarlıkta bakım çalışması gerçekleştireceklerini ifade eden Karaca, ilçeye 1 milyon fidan dikileceğini kaydederek, "Darendede yağış Türkiye ortalamasının altında olduğu için kuraklığa dayanıklı sedir, ardıç, badem gibi türler dikerek hem erozyonu önleyeceğiz, hem de boş alanları ağaçlandırmış olacağız" ifadesini kullandı.
     Malatyada 213 orman köyü bulunduğunu, buralara kredi desteği sağlanacağını kaydeden Karaca, "Bu kapsamda hayvancılık, arıcılık, mantarcılık ve benzeri programları uyguluyoruz. Buradaki amacımız orman köylüsünü kendi köyünde güçlendirip köyden şehirlere göçü önlemektir. Vatandaşımızı yerinde güçlendirip bu desteği sağlamaktır" diye konuştu.
    
     -Ormanlar rehabilite edilecek-
    
     Karaca, ayrıca orman tahribatlarını önlemek amacıyla 3 yıl vadesiz ödemeli güneş enerjisi sistemleri kurarak, köylerdeki vatandaşların evinde sıcak su rahatlığını yaşamalarını sağladıklarını vurguladı.
     Malatyanın kendi kabuğunu kıracağını vurgulayan Karaca, "190 bin hektar olan ormanlık sahamız inşallah 300 bin hektar olarak Türkiye ortalaması olan yüzde 25-30 oranlarına yükselecektir. Malatya şu anda yüzde 15 orman alanıyla Türkiye ortalamasının çok altındadır. Üstelik bu alanın da yüzde 85i verimsiz dediğimiz orman alanıdır. Çalışmalarımızla bu tür sahaları rehabilite ederek verimli ormanlar haline getireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Malatyada bu yıl 8 milyon fidan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER