Malatyada Araç Kontrol Test Merkezi kurulacak

Malatyada Araç Kontrol Test Merkezi kurulacak


MALATYA (A.A) - Malatyada, Elazığ, Diyarbakır ve Batmanın da yararlanacağı Araç Kontrol Test Merkezi kurulacak.
     Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) Araçların İmal Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ve düzenlemenin uygulanmasındaki farklılıkların ele alındığı bir toplantı düzenledi.
     TSE Genel Sekreterlik Müşaviri Mehmet Evci, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, TSEnin 1960lı yıllardan itibaren Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde kurulduğunu hatırlatarak, Kendimizi odaların içinden doğmuş bir kurum olarak görüyoruz. Bundan dolayı da uzun yıllardır gerek burada gerekse diğer illerimizde odalarımızla yakın ilişkilerimiz ve iş birliğimiz devam etti. Özellikle uygulamalara yönelik tüm paydaşlarımızla problemlerimize çözüm önerileri üretmek, onların fikirlerini, önerilerini ve eleştirilerini almak üzere bu toplantıyı düzenledik diye konuştu.
     Kurum olarak 18 ilde Araç Kontrol Test Merkezi kuracaklarını kaydeden Evci, bunlardan birinin de Malatya olacağını söyledi. Evci, personelin etkinliği ve yetkinliği noktasında da TSE olarak çalışmalara devam ettiklerini belirterek, önümüzdeki dönemde Malatyada teknik kadroyu güçlendireceklerini vurguladı.
     Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, Malatyada kurulacak Araç Kontrol Test Merkezinin inşaatına gelecek yıl başlanacağını, buradan Elazığ, Batman ve Diyarbakırın da yararlanacağını kaydetti.
     TSEye Malatyada bir laboratuvar kazandırmak için çalışma başlattıklarını kaydeden Erkoç, Malatyada hangi sektörde ihtiyaç varsa o alanda bir laboratuvar kurulacak. Bu laboratuvar söz konusu sektörün daha kaliteli hizmet vermesini sağlayacak ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: CEmal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada Araç Kontrol Test Merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER