Malatyada Masal Yazma Yarışmasında ödül töreni

Malatyada Masal Yazma Yarışmasında ödül töreni -Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen yarışmada 335 aday arasında derece alanlar ödüllendirildi


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesi tarafından Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen Masal Yazma Yarışmasının ödül töreni yapıldı.
     Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezindeki törende konuşan Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Masal Yazma Yarışmasının ulusal düzeyde olduğunu ancak Türk Cumhuriyetlerinden katılımın da olduğunu belirtti.
     Yarışma kapsamında kendilerine 335 başvuru yapıldığını dile getiren Mumcu, birbirinden güzel eserlerin ortaya çıktığını kaydetti.
     Malatya Belediyesinin kültürel etkinlikleri arttırdığını ifade eden Mumcu, Daha öncesinde konferans salonuyla sınırlı olan belediyenin kültürel faaliyetleri bugün Malatya geneline yayılmış durumda. Kadın Kültür ve Spor Merkezimiz, içinde bulunduğumuz Aile Danışma ve Destek Merkezimiz, çok amaçlı sosyal tesislerimiz, semt konaklarımız gibi fiziki birimlerle bugün mahallelerimize taşınmış durumda diye konuştu.
     Yarışmanın jüri üyelerinden Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esma Şimşek de masal anlatma geleneğinin zayıflamaya başladığına dikkati çekti.
     Kendi yaşamının yarısını masala vermiş bir insan olduğunu dile getiren Şimşek, Böyle bir yarışmanın düzenlenmesi ve siz değerli katılımcıların bu yarışmaya duyarlı davranması beni çok mutlu etti. Gelen masalları okuduğumuzda, çoğunluğun da masal geleneğini bilen kişiler tarafından yazılmış olması gerçekten beni mutlu etti. Çünkü masallar gerçekten bizim için çok önemli dedi.
     Jüri üyeliklerini Prof. Dr. Esma Şimşek, yazar Hasan Hüseyin Karatay, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Yrd. Doç. Dr. Selim Emiroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçinin yaptığı Masal Yazma Yarışmasında birinci olan Miyase Polata 3 bin lira, ikinci olan Sefa Topraka 2 bin lira, üçüncü olan Salim Durukoğluna bin lira ve 3 kişiye de mansiyon ödülü verildi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada Masal Yazma Yarışmasında ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER