Malatyada Büyükşehir hazırlıkları

Malatyada Büyükşehir hazırlıkları -Malatya Belediye Başkanı Çakır: Büyükşehir yapısı kapsamında kentte en az 2 büyük merkez ilçe oluşmasını öneriyoruz


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir yapısı kapsamında kentte en az 2 büyük merkez ilçe oluşmasını öneriyoruz dedi.
     Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehirlerin statüsü ve yasa taslağıyla ilgili Mecliste çalışmalar yapıldığını ve Haziran ayında konunun gündeme gelmesinin beklendiğini söyledi.
     Söz konusu çalışmalar kapsamında Malatyanın da ele alındığını anlatan Çakır, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün kentin Büyükşehir olması halinde buraya kaç belediye kurulacağıyla ilgili kendilerinden ve diğer kurumlardan görüş aldığını bildirdi.
     Belediye olarak Malatyanın genel manada geliştirilmesi konusunda alternatifleri sunacaklarını dile getiren Çakır, Sonuç olarak bölgelerin, gelir ve güç katan değerlerin paylaştırılması, nüfus dengesinin yakalanması gerekiyor dedi.
     Merkez çevresindeki belediyelerin merkeze alınmasının da söz konusu olabileceğini ifade eden Çakır, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyeleri merkezle bütünleştirilebilir. Büyükşehir yapısı kapsamında kentte en az 2 büyük merkez ilçe oluşmasını öneriyoruz. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü de çok fazla belediye açılmasından yana değil. Karar yine kendilerinin. Biz önerilerimizi sunacağız diye konuştu.
     (TBK-AY-ÖND)
<< Önceki Haber Malatyada Büyükşehir hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER