Malatyada Beton Elemanları Kumlamalı Kilit Taşı

Malatyada Beton Elemanları Kumlamalı Kilit Taşı Fabrikası açıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesine bağlı Esenlik Firmasına ait Beton Elemanları Kumlamalı Kilit Taşı Fabrikası açıldı.
     Yeşiltepedeki fabrikanın açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Malatya Valisi Vasip Şahin ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda davetli katıldı.
     Vali Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, şehirlerin hem altyapısıyla hem de üstyapısıyla ortaya çıktığı takdirde yaşanabilir hale geldiğini belirtti. Malatya Belediyesinin bu anlamda güzel çalışmaları bulunduğunu dile getiren Şahin, 20 yıl önceki Malatyaya baktığımda bugün gelinen noktanın çok çok farklı olduğunu gördüm. Malatya gerçekten 20 yıl öncesine göre çok iyi bir noktada. Bundan sonra inşallah bu ivmesiyle çok çok iyi noktalara gelecek. Bu anlamda Malatyanın geleceği için çok ümitvarım diye konuştu.
     Malatyanın kendi dinamizmi olduğunu söyleyen Şahin, yöneticilerin iyi niyetli, azimli ve gayretli çalışmaları bulunduğunu ifade etti. Malatyanın ileri gitmemesi için hiçbir neden olmadığını vurgulayan Şahin, açılışı yapılan tesisin de buna örnek olduğunu kaydetti.
     Malatya Belediye Başkanı Çakır da kumlamalı kilit taşı üretimi yapılan fabrikanın Türkiyede sayılı fabrikalar arasında yerini aldığını dile getirerek, Hedefimize ulaşmak için, bu hizmetleri direk satın almak yerine kendi yükümüzle ürettiğimiz ürünleri Malatyanın hizmeti için kullanmaktayız. Esenlik, Malatyaya mal olmuş, Malatya halkının sahiplendiği sadece bir ticari kuruluş değil, aynı zamanda sosyal anlamda katkısı olan bir şirketimiz dedi.
     Fabrikada üretilen taşlarla sahada bir milyon metrekareye yakın bir alanda çalışma yapıldığını anlatan Çakır, bir yıl içerisinde eksik olan her alana yenileme çalışması yapmayı hedeflediklerini söyledi. Çakır, sahada kullanılan kesme ve doğal taşlar haricindeki tüm ürünlerin Esenlik Şirketi tarafından üretildiğini bildirdi.
     Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyrazın fabrikayla ilgili bilgi vermesinin ardından Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, açılış dolayısıyla dua etti. Daha sonra protokol üyeleri, kurdele keserek, Beton Elemanları Kumlamalı Kilit Taşı Fabrikasını hizmete açtı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada Beton Elemanları Kumlamalı Kilit Taşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER