Malatyada Aile Evden Gidiyor konulu konferans

Malatyada Aile Evden Gidiyor konulu konferans düzenlendi


MALATYA (A.A) - Malatya Belediyesi tarafından Aile Evden Gidiyor konulu konferans düzenlendi.
     Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Konferans Salonundaki programın açılışında yaptığı konuşmada, toplumun huzurlu ve istikrarlı olması için aile yapısının güçlü olması gerektiğini söyledi.
     Gelişen teknoloji karşısında aile yapısını ve çocukları korumanın zorlaştığını dile getiren Çakır, bu konuda tedbir alınması gerektiğini belirtti. Belediye olarak aile ve çocuk eğitimine önem verdiklerini anlatan Çakır, şunları söyledi:
     Eğitime verilen değer, bir toplumun geleceğinin şekillenmesine verilen değerdir. Malatya Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okuma merkezlerimizde bin 600 dolayındaki evladımıza eğitim veriyoruz. Aile Danışma Merkezimizde yüzlerce aileye ulaşarak sorunlarının giderilmesi, anne, baba ve çocuk ilişkilerinin daha sağlıklı bir yapıya oturtulması anlamında elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz.
     Çakırın konuşmasının ardından Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Özsoy, konferans verdi.
     Gelişen teknoloji karşısında ailenin ve çocukların karşı karşıya kaldığı tehlikeleri anlatan Özsoy, ailenin sağlıklı bir temele oturtulabilmesi için aile bireylerinin iletişime büyük önem vermesi gerektiğini vurguladı.
     İnsanların aileleriyle geçirdiği zamanların, hayatlarındaki en değerli zamanlar olduğuna işaret eden Özsoy, günümüzde insanların bir arada, ancak beraber olamadıklarını kaydetti.
     Ailelere özellikle akşam yemeklerini birlikte yemelerini öneren Özsoy, Teknoloji geliştikçe insanlar yalnızlaşıyor. Yapılan araştırmalar dünya genelindeki boşanmaların yüzde 40ının ilgisizlik nedeniyle gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Aile içerisindeki saygı büyük önem arz ettiğinden karşılıklı hitaplara dikkat edilmesi gerekir şeklinde tavsiyelerde bulundu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada Aile Evden Gidiyor konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER