Malatyada, Çevreyolu Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Malatyada, Çevreyolu Koordinasyon Toplantısı yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatyada Çevreyolu Koordinasyon Toplantısı yapıldı.
     Vali Ulvi Saran, makamında gerçekleşen toplantıda, Malatyada yürütülen altyapı hizmetlerinin çeşitli kurumlar arasında koordinasyonu gerektirdiğini belirterek, çalışmalarda aksaklıklara yaşanmaması için bir araya geldiklerini ifade etti.
     Bir gazetecinin, elektrik borçları dolayısıyla sulama döneminde özellikle çiftçilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtmesi üzerine Saran, bir geçiş süreci yaşandığını, Türkiyenin elektrik dağıtım işlerinin özelleştirildiğini belirtti. Bir kurumun hizmetini ifa edebilmesi için alacaklarını tahsil etmesi gerektiğine işaret eden Saran, işlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için vatandaşların borçlarını zamanında ödemeleri gerektiğini söyledi.
     Malatya Belediye Başkanı Çakır da altyapı çalışmalarında yatırımları bulunan kurum ve kuruluşlarla hizmetlerin daha sağlıklı yapılması adına düzenli olarak istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Şehrin farklı bölgelerinde yoğun çalışmalar bulunduğunu dile getiren Çakır, kurumların zaman zaman ihale süreçlerinden kaynaklanan gecikmeler yaşayabildiğini ifade etti.
     Toplu taşımayla ilgili bir çalışmaları olduğunu belirten Çakır, hafif raylı sistem ve troleybüs sistemine uygun şekilde yan yolların genişliklerinin planlandığını söyledi. Çakır, İnşallah toplu taşımada yeni bir süreci başlatıyoruz. Şu an 2-3 farklı firma bununla ilgili çalışmayı yapıyor dedi.
     Batı girişinin çok ciddi bir proje olduğunu vurgulayan Çakır, sadece batı çıkışının toplam uzunluğunun 6 kilometre civarında olduğunu söyledi. Burada 90 bin metrekare kaplama yapacaklarını kaydeden Çakır, 23 bin 500 metre bordür, oluk uzunluğu bulunan alana toplamda 900 civarında yaya ve yan yol aydınlatma direkleri yapılacağını belirtti.
     Toplantıya, karayolları, Türk Telekom, AKSA Doğalgaz ve FEDAŞtan bazı yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Malatyada, Çevreyolu Koordinasyon Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER