Makine üreticileri, Vali Yükseli ziyaret etti

Makine üreticileri, Vali Yükseli ziyaret etti


ANKARA (A.A) - Ankara Makine İmalat Teknolojileri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MİTEK) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Valisi Alaaddin Yükseli ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Polat, ziyarette, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı, Türkiye Makine Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planında yer alan Makine İhtisas Organize Sanayi bölgelerinin (OSB) kurulması hedefinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.
     Vali Yüksel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organize sanayi modelinin kabul edilmesi ve uygulamaya konulmasının, Cumhuriyet Türkiyesinin yaptığı en doğru işlerden birisi olduğunu ifade ederek, Türkiyede dünyaya örnek olacak uygulamaların gün geçtikçe arttığını vurguladı.
     Ankaranın sanayi yapılanmasını yakından takip ettiğini bildiren Yüksel, Ankarada 11 tane OSB var. 6 tanesi dünyaya örnek olabilecek nitelikte. Hava ve savunma sanayi dahil olmak üzere kümeleşmenin en güzel örneklerini verebilen OSBlerimiz var. 2 OSBde altyapı çalışmaları, 3 OSBde de kuruluş işlemleri devam ediyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Makine üreticileri, Vali Yükseli ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER