MAKİAD Başkanı Erşan: Bizi limanlara bağlayan

MAKİAD Başkanı Erşan: Bizi limanlara bağlayan yollarımızda sıkıntılarımız devam ediyor


MALATYA (A.A) - Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Muzaffer Erşan, ulaşımın Malatya ekonomisi açısından önemine dikkati çekerek, Bizi limanlara bağlayan yollarımızda sıkıntılarımız devam ediyor dedi.
     Erşan, dernek üyesi iş adamlarının da katılımıyla Bölge Trafik Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. İş adamlarının yaşadığı sorunlara değinen Erşan, kentteki nitelikli elemanların göç ettiğini belirterek, vasıflı ve eğitim seviyesi yüksek personele ihtiyaç olduğunu vurguladı.
     Malatyanın, Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanun kapsamında uzun bir süredir bazı destekler aldığını hatırlatan Erşan, bu kanunla Malatyanın limanlara uzaklık konusundaki dezavantajının bertaraf edildiğini söyledi.
     Söz konusu yasanın uygulamasının bu yılın sonunda kalkacağını ifade eden Erşan, şöyle konuştu:
     Malatya, 5084 sayılı kanunun sağladığı teşviklerden artık yararlanamayacak. Ama kimseden ses çıkmıyor. Öte yandan bizi limanlara bağlayan yollarımızda sıkıntılarımız devam ediyor. Mersin Limanına ulaşımımızı sağlayan Malatya-Adana karayolunda, özellikle Erkenek Tünelinde uzun süredir devam eden çalışmalar bitmedi. Malatya-Kayseri karayolundaki Karahan Tüneli hala tamamlanamadı. Bunlar, buradaki firmaların rekabet şanslarını kırıyor.
     Malatyada karayollarının yapımında da ciddi sıkıntılar olduğunu öne süren Erşan, çevre yolundaki alt geçidin bir yıldır bitirilemediğini belirterek, Malatyada koordinasyon eksikliği var diye düşünüyorum. İnşallah yeni Valimiz koordinasyonu sağlar. Bizim daha sabırlı, yapıcı, üretken bir yapı içinde çalışmamız gerekir ifadelerini kullandı.
     Erşan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karadumanın kentin sorunlarının her ay konuşulduğu, iş adamlarından ve gazetecilerden oluşan bir sekretarya kurulması önerisinin de uygulanabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber MAKİAD Başkanı Erşan: Bizi limanlara bağlayan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER