Makedonyada Türk Çayı Tanıtıldı

Makedonyada Türk Çayı Tanıtıldı


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve ÇAYKUR yetkilileri, Makedonyada Türk çayını tanıttı.
     Rize Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasındaki kardeşliğin yeni nesillere aktarılması ve küreselleşen dünyada ekonomik ve ticari işbirliklerine gidilmesi noktasında, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grup Başkanı Dr. İsmail Safi öncülüğünde, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği ve İstanbul Esenler Belediyesi tarafından Makedonyaya bir dost selamı adıyla düzenlenen organizasyonun tamamlandığı bildirildi.
     Açıklamada, Borsa Başkanı Erdoğanın şu ifadelerine yer verildi:
     Türk çayının tüm dünyada tanıtımının yapılması amacıyla Balkan Savaşlarının 100. yıl dönümünde Makedonyaya bir dost selamı projesi kapsamında Türk çayını tanıttık. Bu ülkede gördük ki çayımıza büyük bir talep olmasına rağmen Türk çayı yok denecek kadar az. Bundan böyle Makedonyada ve Balkanlarda Türk çayının tanıtımı için gayretlerimiz artarak devam edecektir.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Makedonyada Türk Çayı Tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER