Makam aracının ardından belediyenin kamyonu da

Makam aracının ardından belediyenin kamyonu da haczedildi -Tut ilçesinde işten çıkarılan işçilerin tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle açtığı dava sonucunda belediyeye ait kamyon da haczedildi -Dava kapsamında daha önce de beledi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Tut ilçesinde işten çıkarılan işçilerin tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle açtığı dava sonucunda belediyeye ait kamyon da haczedildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tut Belediyesinde çalışan 8 işçi, 2009da işten çıkarılıp tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle, Belediye aleyhine dava açtı.
     2 yıl süren davayı kazanan 5 işçi, yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Tut Belediyesinin icra bildirimine rağmen de tazminatlarını ödememesi nedeniyle eylül ayında Belediye Başkanı Mehmet Akatın makam aracı ile belediyeye ait bir kamyonete haciz kararı aldırmıştı.
     O tarihten itibaren de herhangi bir ödemenin yapılmaması nedeniyle bu defa belediyeye ait kamyon haczedilerek, Gölbaşı ilçesindeki yediemin otoparkına çekildi.
     İşçilerin avukatı Necati Kurupınar, yaptığı açıklamada, 5 işçinin davayı kazanması sonrasında belediyenin işçilere herhangi bir ödeme yapmadığını bu nedenle araçlara haciz geldiğini söyledi.
     Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat ise izinde olduğunu ve kamyonun haczedilmesinden haberi olmadığını ifade ederek, işten çıkarılan işçilerin parasını ödeyemediklerini kaydetti.
     Bu arada işçilerin Belediyeden ortalama 75er bin TL alacaklarının olduğu ifade edildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Emin Tezerdi / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Makam aracının ardından belediyenin kamyonu da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER