Mahkumlardan 2 engelliye hediye

Mahkumlardan 2 engelliye hediye


ANKARA (A.A) - Elmadağ Kapalı Cezaevinde kalan mahkumlar, topladıkları mavi kapaklarla iki engelliye tekerlekli sandalye hediye etti.
     Elmadağ Kapalı Cezaevinde kalan mahkumların başlattığı mavi kapak toplama kampanyası Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği ve Ceza infaz kurumu yönetiminin çalışması sonucu engelli vatandaşlara umut oldu.
     Elmadağ Cumhuriyet Başsavcısı Eyüp Murat Duran, bu faaliyetin diğer cezaevlerine örnek olmasını dilediğini belirterek, İnşallah diğer cezaevlerine de örnek oluruz. Arkadaşlar, katkılarının ne kadar faydalı olduğunu görecekler şimdi. Kendilerine teşekkür ediyorum dedi.
     Elmadağ Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Kalkan da kapak toplama çalışmalarına mayıs ayı içerisinde başladıklarını, derneğin varlığından haberlerinin olmadığını ama şimdi iki engelli vatandaşı sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Başkanı Nedim Kılıç ise Türkiyede ilk defa bir cezaevinin böyle bir uygulama yaptığını, bu çalışmayla gurur duyduklarını ve başka cezaevlerine de örnek olmasını beklediklerini söyledi.
     Başka cezaevlerinin de engellilere destekleri olduğunu ancak ilk defa cezaevi içerisinde böyle bir programın yapıldığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
     Tabi ki destek veren cezaevlerimiz var ama, bire bir cezaevi içerisinde kader mahkumu kardeşlerimizin, ağabeylerimizin, babalarımızın gönül vererek uygulamayı yapması bizim için daha büyük bir mutluluk oldu. Onlar içinde güzel bir duygu oldu, çünkü bu sosyal bir projedir. Onlar içeride dururken ülkesine nasıl hizmet ettiğini göstermenin kanıtını sizlerin aracılığıyla uygulamış oldular. Çok teşekkür ediyorum.
     Cezaevindeki törende Elif Akoy (5) tekerlekli sandalyesine, Tuncay Yiğit (43) ise akülü aracına kavuştu.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Mahkumlardan 2 engelliye hediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER