Maden işçileri ailelerinden lojman tepkisi

Maden işçileri ailelerinden lojman tepkisi -TTKda Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı lojmanlarda oturan ve evlerinden çıkarılacaklarını iddia eden bir grup aile protesto eylemi yaptı


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı lojmanlarda oturan ve evlerinden çıkarılacaklarını iddia eden bir grup aile, protesto eylemi yaptı.
     Ellerinde pankartlarla Kemal Köksal Stadyumunun önünde toplanan grup, sloganlar eşliğinde TTK Genel Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.
     Burada TTK Genel Müdürü Burhan İnan ile görüşmek isteyen gruptakiler, yetkililerin gelmesini istedi.
     Grup adına açıklama yapan Elif Akman, TTK tarafından 320 aileye lojmanları boşaltmaları için yazı gönderildiğini belirterek, mağdur olduklarını söyledi.
     Oturdukları evlere ortalama 5-10 bin lira arasında masraf yaptıklarını anlatan Akman, Lojmanlara taşınırken bize süre sınırlaması verilmemişti. Lojmanlarda uzun süre oturanlardan başlanarak yeni bir planlama yapılmalı ve ailelerin özel konumları göz önünde bulundurulmalıdır diye konuştu.
     TTK İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanı Alaattin Ülper, ailelerle yaptığı görüşmede, kendisinin genel müdür İnanın talimatıyla bilgilendirmek amacıyla gönderildiğini ifade ederek, 27 Mart tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla yönetmeliğimizde yapılan değişiklik nedeniyle, lojmanların boşaltılması istenmektedir. Yönetmelik tarihinden önce 5 yıl lojmanlarda oturanların boşaltılması isteniyor. Kurum olarak aileleri mağdur etmek istemiyoruz. Devletin verdiği kararı uyguluyoruz. Kurumuzda çalışıp da hiç lojmanda oturmayan arkadaşlarımız da var. Bunların da buralardan yararlanması lazım şeklinde konuştu.
     Genel müdürlük binası önünde bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Maden işçileri ailelerinden lojman tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER