Maçın ardından

Maçın ardından -Eskişehirspor Teknik Direktörü Yanal: Girdiğimiz pozisyonlarda başarılı olduk ve maçı kazandık -Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Skibbe: Rakibimiz daha rahat oynadı ve çok pozisyona girdi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Girdiğimiz pozisyonlarda başarılı olduk ve maçı kazandık dedi.
     Yanal, yaptığı basın toplantısında, iyi bir skorla maçı kazanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:
     Zor bir karşılaşma oldu. İkinci yarıda rakibi üzerimize bekledik. Hızlı hücumlarla sonucu almak istedik. Bunda da başarılı olduk. Güzel goller attık. Oyuncularımızın hücum zenginliğini ve becerilerini ortaya koymaları güzel oldu. Rakibin oyununu bozduk. Daha iyi ve kaliteli olabiliriz. Hedefimiz her zaman yüksek. Galibiyetin coşkusunu yaşadık ve bu coşku bitti. Şimdi önümüze bakmalıyız.
     Yanal, bir gazetecinin Alper Potukun (A) Milli Takımda yer almamasını nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine şunları söyledi:
     Alper, uzun yıllardır milli takımlarımızda görev yaptı. Uzun zamandır ligde oynuyor. Kariyerindeki yükselişin devam edeceği bir sezon yaşıyor. Ofansif yönden kendini geliştirdi. (A) Milli Takımda mutlaka olacaktır ve oynayacaktır. Orada ihtiyaç için değil, süreklilik için olmalıdır. Alperin acelesi yok. Emin adımlarla bu sürece geliyor. Milli takımda oynayan bir oyuncu olarak kalmalıdır. Alperin oynayacağı zaman oraya gitmesini istiyorum.
     Potuk da iyi futbolla galip gelmekten mutlu olduğunu belirtti.
     Patryk Malecki ise Eskişehirsporun çok iyi bir skorla galip geldiklerini söyledi.
    
     -Kardemir Karabükspor-
    
     Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, Eskişehire tekrar gelmekten mutlu olduğunu belirterek, Eskişehirsporda benimle çalışanlar ve futbolcular yanıma geldi, beni karşıladı. Bu beni çok sevindirdi. Burada 6 aylık bir geçmişim oldu. Çok pozitif şeyler yaşadım dedi.
     Skibbe, maçta zaman zaman hayal kırıklığına uğradığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Maçın 1-1 olmasının ardından 2-1 öne geçmek için pozisyonları değerlendiremedik. Son dakika geriye düştük. İstediğimiz şekilde bitiremedik. Devre arasında oyuncularıma, burada açık oynamanın ve defansif disiplini bozmanın acı olacağını hatırlattım. Devre başladığında forvet ve orta sahada istediğimiz özellikleri yerine getiremedik. Rakibimiz daha rahat oynadı ve çok pozisyona girdi. Defansif anlamda yapmamız gerekenler var. Böyle iyi takımların bulunduğu ligde onlara karşılık vermek istiyorsak defansif taktikleri 90 dakika uygulamalıyız.
     Kardemir Karabüksporlu futbolcu Hamroun, Eskişehirsporun çok iyi oynadığını kaydetti. İshak Doğan da takımının iyi başladığı maçı, kötü bir skorla bitirdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Deniz Açık / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER