Macar Kralı Tökeli İmre, Kocaelide anıldı

Macar Kralı Tökeli İmre, Kocaelide anıldı -Kaybettiği savaşın ardından Osmanlıya sığınarak İzmitte ölen İmre ve eşi Zrinyi Ilona için Kartepe ilçesindeki anıtında anma programı düzenlendi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kaybettiği savaşın ardından Osmanlıya sığınarak İzmitte ölen Tökeli İmre ve eşi Zrinyi Ilona, Kartepe ilçesindeki anıtta düzenlenen törenle anıldı.
     Anma programı için İzmite gelen Macaristanın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ve Macaristan Parlamento Başkanının dış politika danışmanı Andreas Kelemen, Tökeli İmre ve Mevlevi Müzesini ziyaret etti.
     İzmitte bulunan el dokuması kilim sergisini ve pişmaniye fabrikasını gezen Hovari, pişmaniye satın aldı.
     Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesine geçen heyet, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özakla görüştü.
     Hovari, Türkiye-Macaristan arasında geçmişten gelen ilişkilerin önem taşıdığını ancak geleceğin daha önemli olacağını, iki ülke ve Kocaeli arasında yeni ilişkiler kurmak, somut projeler gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
     Özak, Hovariye ziyaret anısına vazo hediye etti.
    
     -Anma töreni-
    
     Hovari, Kelemen ve beraberindeki heyet, belediye ziyaretinin ardından Macar Kralı İmre ve eşi Ilonanın Karatepe köyündeki anıtında düzenlenen törene katıldı.
     Macaristanın Rakoczifalva şehrinde faaliyet gösteren Kuruc Geleneklerini Yaşatma Derneği Başkanı Attila Terenyei ve milli kıyafetler giyen dernek üyeleri, Macar Kralı İmre ve eşi Ilonanın anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak, çelenk bıraktı.
     Hovari, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Macaristan Parlamento Başkanının Türkiyeye resmi ziyarette bulunacağını ve program kapsamında Kocaeliyi de ziyaret edeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Macar Kralı Tökeli İmre, Kocaelide anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER