Macar heyetten Başkan Özhasekiye ziyaret

Macar heyetten Başkan Özhasekiye ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Macar Kültür Günleri etkinliği kapsamında Kayseriye gelen Macaristanın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, beraberindeki Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiyi ziyaret etti.
     Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Janos Hovari, Başkan Özhaseki ile Türkçe konuştu. Kayseride bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Hovari, daha önce Kayseri hakkında çok güzel şeyler duyduğunu ancak Kayseriye ilk defa gelme fırsatı bulduğunu söyledi.
     Kayserinin çok gelişmiş bir şehir olduğunu kaydeden Hovari, Özhasekiyi yaptığı güzel hizmetlerden dolayı tebrik etti.
     Anadolunun en önemli kentlerinden birinin Kayseri olduğuna dikkat çeken Hovari, Özhasekiye Macar Kültür Günleri etkinliğine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, Kayseri ile işbirliğini arttırmak istediklerini söyledi.
     Başkan Özhaseki ise Kayseri hakkında misafirlerine bilgiler vererek, Kayserinin 6 bin yıllık bir geçmişi olduğunu belirtti.
     Kayseride altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Özhaseki, artık şehri geliştirecek önemli projelere yöneldiklerini anlattı.
     Kardeş şehir ilişkilerine sıcak baktıklarını dile getiren Özhaseki, Bu başlayacak ilişkilerin kağıt üzerinde kalmasını istemeyiz. Ciddi başlayalım. Hem ticaret gelişsin, hem kültür gelişsin. Bu kapsamda da iş adamlarımızla ülkenizi ziyaret eder, ortaklık yolları ve yatırım imkanlarını değerlendiririz dedi.
     Ziyaretin sonunda Başkan Özhaseki, Büyükelçi Hovariye günün anısına Türk motifleriyle süslenmiş cam ibrik hediye ederken, Hovari de Özhasekiye yaka rozeti armağan etti.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Macar heyetten Başkan Özhasekiye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER