LYS sonuçları

LYS sonuçları -Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Serin: -Tespit ettiğimiz sonuçlara göre en az 43 öğrencimiz farklı puan türlerinde ilk bine girmeyi başarmıştır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, tespit edilen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlara göre en az 43 öğrencinin farklı puan türlerinde ilk bine girmeyi başardığını bildirdi.
     Serin, yaptığı yazılı açıklamada, ÖSYM tarafından açıklanan LYS sonuçlarına göre Matematik-Fen (MF) puan türüne göre en başarılı illerin Kilis, Bartın, Karabük, Kırşehir, Gümüşhane, Kırıkkale, İzmir, Ankara, Aydın ve Uşak olduğunu, en az başarılı illerin ise Ardahan, Artvin, Hakkari, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Kocaeli, Muş ve Kars olduğunu belirtti.
     Gaziantep MF puan türünde 61. olduğunu belirtti.
     Gaziantepin geçen yıllara göre MF puan türünde ve TM puan türünde daha başarılı olmasına rağmen, TS puan türünde istenilen başarıyı yakalayamadığının gözlendiğini aktaran Serin, şunları kaydetti:
     Bu durumun sebepleri en kısa zamanda ayrıntılı bir şekilde incelenecek ve 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için gerekli bütün tedbirler alınacaktır. 2012 LYSye 1 milyon 938 bin aday katılmıştır. Şu an itibariyle tespit ettiğimiz sonuçlara göre en az 43 öğrencimiz farklı puan türlerinde ilk bine girmeyi başarmıştır. Öğrencimiz Merve Can MF-3 puan türünde Türkiye 13üncüsü olmuştur.
     Gaziantepin eğitim ve öğretim başarısını arttırmak için yapılan çalışmalar bütün hızıyla devam etmektedir. Son iki yılda çok ciddi yatırımlar ve çalışmalar yapılmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki, eğitimde başarıyı yakalamak bir süreç işidir. Bu sürecin sonunda yapılan yatırımların ve harcanan emeklerin mutlaka karşılık bulacağına inanıyoruz.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER