LYS sonuçları açıklandı

LYS sonuçları açıklandı -Sankonun LYS başarısı


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holdingin eğitimde çıtayı yükseltmek amacıyla 2001 yılında eğitim dünyasına kazandırdığı Özel Sanko Kolejinin 2012 yılı mezunlarının, LYSde büyük bir başarıya imza attığı bildirildi.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamada, okuldan mezun olan 63 öğrenciden 7sinin devlet, 11inin tıp, 2sinin diş hekimliği, 4ünün eczacılık, 20sinin mühendislik ve mimarlık, 5inin hukuk, 21inin de işletme, iktisat, öğretmenlik ve PDR gibi alanlarda Türkiyenin önemli üniversitelerinde istedikleri fakülte ve bölüme yerleştiği belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Özel Sanko Koleji Müdürü Savaş Bektaşoğlu, öğrencilerinin başarısının, okullarının ötesinde Gaziantep adına gurur verici bir tablo olduğunu belirtti.
     Bektaşoğlu, gelecek eğitim ve öğretim yılında, Anadoluda ilk ve tek olan ve son teknoloji ile donatılan Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ve Sanko Koleji ile başarılarını çok daha ileriye götüreceklerini kaydetti.
    
     -Emine Nakıboğlu, SBSde yüzde yüz başarı sağladı
    
     Gaziantepte Özel Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu, 2012 Seviye Belirleme Sınavında(SBS) yüzde yüz yerleştirme başarısı gösterdi.
     Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Nurettin Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, sonuçların açıklanmasının ardından büyük bir sevinç ve gurur yaşadıklarını belirtti.
     Açıklanan sonuçlara göre, SBSde bu yıl da yüzde yüz yerleştirme başarısı yakaladıklarını aktaran Keleş, şunları kaydetti:
     102 öğrencimizden 22si Fen Lisesine, 63ü Anadolu Lisesine, 3ü Anadolu Öğretmen Lisesine, 2si ise Meslek Lisesine kayıt yaptırmaya hak kazandı. Öğrencilerimizin büyük başarılarını kutlar, emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederim dedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber LYS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER