Lys sonuçları

Lys sonuçları -KÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Lindberg, üniversite adaylarını, yeteneklerine göre tercih yapmaları gerektiği konusunda uyardı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Lindberg, üniversite adaylarını, yetenekleri doğrultusunda tercih yapmaları konusunda uyardı.
     Lindberg, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite sınavının ardından bir stres ve telaşlı dönemin bittiğini, ancak bu kez tercih döneminin başladığını anlattı. Üniversite adaylarının, bir üniversiteye yerleşebilecek miyim endişesini taşıdığını belirten Lindberg, yapılacak tercihlerin bireyin gerçek ilgi, yetenek ve akademik başarısına uygun olması gerektiğini savundu.
     Öğrencilerin var olan puanlarıyla, ilgi ve yeteneklerinin olmadığı alanlardan birini seçerek en azından sınav stresini bir kez daha yaşamaktan kurtulabildiğini, fakat bunun telafisi zor durumları ortaya çıkardığını aktaran Lindberg, şunları kaydetti:
     Hiç ilgilenmediğiniz bir alanda, en az 4 senelik bir üniversite eğitimi almak zorunda kalırsanız, sevmediğiniz bir işi en az emekli olana kadar zorunda kalırsınız. Dolayısıyla, nasıl bir hayatınızın olacağı, mesleğinizin ne olduğu kadar, sizin bu mesleği ne kadar isteyerek yaptığınızla ilişkilidir.
     Lindberg, öğrencilerin sınavdan aldıkları puana göre seçenekleri arasından birine karar vermeden önce, mutlaka meslekleri ile ilgili araştırma yapmalarını tavsiye ederek, yapılacak bu araştırma sonuçları ile öğrencilerin özellikleri arasındaki uyumun en fazla olduğu seçimin tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER