LYS maratonu sona erdi

LYS maratonu sona erdi -Geçen hafta sonu başlayan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bugün yapılan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) ile sona erdi -Şanlıurfada bazı üniversite adayları, sınavlardan sonra dağıtılan kırtasiye malzemelerini


ŞANLIURFA (A.A) - Geçen hafta sonu başlayan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bugün yapılan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) ile sona erdi. Bazı üniversite adayları dağıtılan kırtasiye malzemelerini yardım kuruluşuna bağışladı.
     Bugün saat 10.00da ÖSYMnin belirlediği okullarda başlayan LYS-2 için adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri için sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara geldi.
     Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Toplam 90 sorunun yöneltildiği adaylardan, Fizik, Kimya ve Biyoloji testlerini yanıtlaması için toplam 135 dakika süre verildi.
     Geçen hafta sonu başlayan Lisans Yerleştirme Sınavları, bugün yapılan sınavla tamamlandı.
     Adaylar LYS sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYMnin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.
    
     -Kırtasiye malzemeleri yardım kuruluşuna
    
     Merkezi Şanlıurfada bulunan Ayışığım Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de ÖSYMden aldığı resmi izinle Şanlıurfadaki sınav yapılan okullarda adayların sınavda kullandığı kırtasiye malzemelerini bağış olarak kabul etti.
     Ayışığım Derneği Genel Sekreteri Bekir Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava giren öğrencilerin kullandığı kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmak üzere topladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Şanlıurfa merkezde bulunan 40 okula, sınavdan çıkan adayların kullandığı kırtasiye malzemelerini bırakması için kutular yerleştirdik. Bu kutulardan topladığımız malzemelerle yaklaşık 500 öğrencinin kırtasiye ihtiyacını karşılamış olduk. Bu konuda bize destek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber LYS maratonu sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER