LYSde dereceye girenler ödüllendirildi

LYSde dereceye girenler ödüllendirildi -Vali Ata: -Gaziantep sanayi, ticaret, turizm ve birçok sektörde Türkiyenin sayılı kentlerinden birisi olmasına rağmen maalesef eğitimde arzu ettiğimiz yerde ve seviyede değil (


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantepin sanayi, ticaret, turizm ve birçok sektörde Türkiyenin sayılı kentlerinden birisi olmasına rağmen maalesef eğitimde arzu ettikleri yerde olmadığını söyledi.
     Ata, valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, LYSde dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tebrik etti.
     LYS açıklandığında sonuca üzüldüklerini ifade eden Ata, şöyle konuştu:
     Gaziantep hepinizin bildiği gibi sanayi, ticaret, turizm ve birçok sektörde Türkiyenin sayılı kentlerinden birisi olmasına rağmen maalesef eğitimde arzu ettiğimiz yerde ve seviyede değil. Bunu Gaziantepin geleceği için büyük bir handikap olarak görüyoruz. Kentimiz nasıl ki sanayide, ticarette, turizmde, ihracatta Türkiyenin 6. büyük kentiyse, eğitimde de mutlaka kendi konumuna yaraşır yerlere gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak bunun kısa süre içerisinde başarılabileceğini, bugün yapılan çalışmaların hemen meyvesini 1 yıl sonra da yapılacak sınavlarda alınabileceğini beklemek biraz hayal olur. Bir Çin atasözü var; eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız fidan dikin, ama yüzyıl sonrasını düşünüyorsanız eğitime yatırım yapın, insan yetiştirin diyor.
     Gaziantepin eğitimde başarıyı yakalaması için kentte yaşayan bütün insanların bu konuya odaklanması gerektiğinin altını çizen Ata, şehrin ferdi başarıda kötü olmadığını ve ilk binde 92 öğrencinin bulunduğunu bildirdi.
     Ata, Gaziantepin ilk 10 içerisinde yer alması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve özellikle milli eğitimde çalışan öğretmenlerin fedakarlık yapmaları gerektiğini vurguladı.
     Geçen yıl Gaziantep genelinde bir anket yapıldığını hatırlatan Ata, Çocuklarınızın okuyarak gelecekte iyi bir meslek sahibi olmasını hayatını okuyarak kazanmasını arzu eder misiniz- Diye sorulduğu zaman, Gaziantepte verilen cevap yüzde 13. Yüzde 87si demek ki çocuklarının okumasına falan gerek yok veya daha üst düzey eğitim almasına gerek yok diye düşünüyor, kısa yoldan hayata atılmasını tercih ediyor. Bunlar da eğitimdeki başarıyı olumsuz etkiliyor. Alta alta topladığınız zaman tablo bu. Bu sebepleri kademe kademe ortadan kaldırdığımız zaman başarıda yukarılara çıkılacaktır. dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber LYSde dereceye girenler ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER