Lüleburgazda 4+4+4 protestosu

Lüleburgazda 4+4+4 protestosu -Eğitim-Sen Genel Başkanı Yıldız: -4+4+4 eğitim sistemiyle aileler çocuklarını sanayiye çırak olarak göndermek zorunda kalacak


KIRKLARELİ (A.A) - Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, 4+4+4 eğitim sistemiyle aileler çocuklarını sanayiye çırak olarak göndermek zorunda kalacak dedi.
     Yıldız, bazı siyasi parti ve sendikalarca Kongre Meydanında düzenlenen protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, 4+4+4 eğitim sisteminin okullarda bazı sorunlar ortaya çıkardığını iddia etti.
     4+4+4e karşı 15 Eylülde Ankarada düzenlenecek miting için yürüyüşe geçtiklerini ifade eden Yıldız, Böyle bir yöntemle 5 yaşındaki çocuklarımızın okula başlamalarının iyi olmadığını anlatmaya çalıştık. Bugün okullarda anlattığımız gibi sorunlarla karşılaştık. Eğitim birimleri kriterleri evrenseldir, siyasi değildir. Şimdi başka bir tehlike var. 4+4+4 eğitim sistemiyle aileler çocuklarını sanayiye çırak olarak göndermek zorunda kalacak diye konuştu.
     Bu arada, bazı siyasi parti ve sendika üyeleri ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Tolga Ayan / Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Lüleburgazda 4+4+4 protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER