Lüleburgazda, 13 işçinin işten çıkarılması protesto

Lüleburgazda, 13 işçinin işten çıkarılması protesto edildi


KIRKLARELİ (A.A) - Lüleburgazda sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 13 işçinin işten çıkarılması protesto edildi.
     Petrol İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Plaş Plastik Ambalaj A.Şye ait fabrika önünde yaptığı açıklamada, sendikalarına 4 ay önce üye olan 13 işçinin işten çıkarıldığını söyledi.
     Sendikaya üye oldukları için işçilerin işten çıkarılmasının doğru olmadığını ifade eden Düşova, İşveren bizim sabrımızı taşırdığı gibi çalışanların da sabrını taşırdı. İşçiler bu zulme dur demek için Petrol İşe 4 ay önce üye oldular. Ancak insanların anayasal hakkını kullanmasına izin vermeyen işveren, 4 ay önce 9 işçiyi işten çıkardı. Sendikalı 70 kadar işçimize de baskıyı sürdürdü. Bu baskılar sonucunda geçtiğimiz cuma günü 4 işçiyi daha işten çıkardı. Bunu yaparak sendikayı iş yerinden kazımak istiyorlar dedi.
     Düşova, işverenin işçilerin fazla mesailerini ödemediğini, sendikalı olanları işten çıkardığını, iş kazalarına kaza raporu düzenlemediğini, yıllık izinlerinin kullandırmadığını ve işçilere baskı yaptığını öne sürdü.
     İşten atılan işçilerden Aylin Atay, küçülme bahanesi ile işten atıldıklarını kendilerine böyle denilmesine karşın fabrikanın işçi alımını sürdürdüğünü ileri sürdü.
     13 işçiyi işten çıkaran işvereni protesto etmek için Kristal İş, Eğitim Sen, CHP, ÖDP, EMEP ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.
    
     Muhabir: Tolga Ayan/Rahmi Cinokur
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Lüleburgazda, 13 işçinin işten çıkarılması protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER