Lozan Barış Antlaşmasının 89. Yıldönümü

Lozan Barış Antlaşmasının 89. Yıldönümü -CHP Muğla Milletvekili Demir: -Bu Antlaşma, başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve canlarını vatanları uğruna hiç düşünmeden veren binlerce Türk gencinin özgürlük ve bağımsızlık yo


MUĞLA (A.A) - CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bu antlaşma başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve canlarını vatanları uğruna hiç düşünmeden veren binlerce Türk gencinin özgürlük ve bağımsızlık yolunda tarihe attıkları demir bir imzadır dedi.
     Demir, Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, antlaşmanın 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçrenin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika, SSCB ve Yugoslavya temsilcileri tarafından, Lozan Üniversitesi salonunda imzalandığını anımsattı.
     Lozan Antlaşmasının yazılması için düzenlenen Lozan Barış Konferansının 8 ay sürdüğünü ve Türk tarafının kayıtsız şartsız bağımsızlık talebi nedeniyle çetin geçtiğini vurgulayan Demir, Görüşmelerde Türkiyeyi temsil eden İsmet Paşa başkanlığındaki Lozan Barış Konferansı üyelerinin rolü büyüktür. Bu antlaşma başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve canlarını vatanları uğruna hiç düşünmeden veren binlerce Türk gencinin özgürlük ve bağımsızlık yolunda tarihe attıkları demir bir imzadır dedi.
     Demir, Lozan Barış Antlaşmasına imza koyan İsmet Paşa ve arkadaşlarını minnetle andığını kaydetti.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Lozan Barış Antlaşmasının 89. Yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER