Lösemi hastası Emine için arkadaşları kermes

Lösemi hastası Emine için arkadaşları kermes düzenledi -Birlik Lisesi Müdürü Abakay: Bu kadar yoğunluk beklemiyorduk her kesimin ilgi göstermesine çok sevindik


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırlösemi hastası Emine Alkan için eğitim gördüğü okulda kermes düzenlendi.
     İzmirde lösemi tedavisi gören Bağlar ilçesindeki Birlik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Alkanın sınıf arkadaşları ve öğretmenleri, genç kıza moral vermek ve maddi destek sağlamak için okulda kermes düzenledi.
     Arkadaşlarının evde hazırladığı yemeklerin getirildiği kermeste ayrıca bazı öğrenciler sac ekmeği pişirerek ziyaretçilere servis etti. Kermese öğrenci, öğretmen ve çevre okullardan yoğun katılım olduğu dikkati çekti.
     Birlik Lisesi Müdürü Metin Abakay, yaptığı açıklamada, kermese beklediklerinin çok üstünde ilgi olduğunu belirtti. Bu manzaradan çok mutlu olduklarını ifade eden Abakay, Birçok kamu kurum ve kuruluşundan, öğrenci velilerinden, çevre okul öğretmen ve öğrencilerinden, okul müdürleri ve esnaftan yoğun katılım oldu. Bu kadar yoğunluk beklemiyorduk, her kesimin ilgi göstermesine çok sevindik dedi.
     Kermesin amacına ulaştığına inandıklarını vurgulayan Abakay, şöyle dedi:
     Bu kermesimizin amacı, olumsuz bir durum karşısında birleşerek bir farkındalık yaratmaktır. Kaybolan değerlere sahip çıkıp yaşatmak ve bu amaçla Emine için birleşmek, birlik olmaktır. Bu kermesle Emineye öncelikle manevi destek olmaktır ve moralini yükseltmektir. Ayrıca az bir şey de olsa maddi destek sağlamak. Moral olsun diye yapılan kermesin fotoğraf ve videosunu birleştirerek Emineye yollayacağız. Burada hiç bir yemeğimiz çöpe gitmeyecek, kalan yemeklerin ücretlerini biz öğretmen arkadaşlar ödeyeceğiz ve o yemekleri maddi durumu düşük olan öğrencilerimize vereceğiz. Toplanan bu paralar da Eminenin ailesine ulaştırılmak üzere ailesinin hesabına yatırılacak.
    
     -Hastalığı yeneceğini biliyoruz ve ona inanıyoruz-
    
     Emine Alkannın sıra arkadaşı Zelal Demir de, arkadaşı Emine ile konuştuklarında morale ihtiyacı olduğunu söylediğini aktardı.
     Bu nedenle tüm arkadaşlarıyla seferber olduklarını anlatan Demir, Bir defter alarak masasına bıraktık. Herkes ona olan duygu ve dileklerini bu deftere yazıyor. Emine bunları okudukça morali yerine gelecektir, buna inanıyorum. Ayrıca onun çok güçlü olduğunu biliyoruz, bu hastalığı yeneceğini biliyor ve ona inanıyoruz.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Lösemi hastası Emine için arkadaşları kermes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER