Litvanyalı gençler geri dönüşümden kuşlar için

Litvanyalı gençler geri dönüşümden kuşlar için yuva yaptı


KAYSERİ (A.A) - Avrupa Birliği gençlik değişim projesi kapsamında Talas Belediyesi Gençlik Meclisinin ev sahipliğinde Kayserinin Talas İlçesinde bulunan Litvanyalı 18 genç, kış öncesi kullanılmayan geri dönüşüm atıklarından kuşlara yuva yaptı.
     Park Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde çekiç ve çiviyi ellerine alan gençler, kullanılmayan atık maddeleri kesip parçalayarak kuşlar için yuva tasarladı. Gençler, yaptıkları yuvaların çatılarına son olarak Türk Bayrağı üzerinde bulunan ay-yıldızı da çizdi. Gençler hazırladıkları bu yuvaları ayrıca ağaçlara yerleştirerek, kuşların barınmalarına olanak sağladı.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yaptığı açıklamada, gençlerin bu çalışmasının geri dönüşümü hem ekonomiye kazandırmaları hem de canlılara yardım etme açısından önemli olduğunu bildirdi.
     Gençler ile ilgili Gençlik Meclisinin sürekli projeler hazırladıklarını belirten Yıldırım, Dış dünyaya açılarak her zaman projeler üretiyorlar. Dünya gençleriyle paylaşımlarda bulunuyorlar. Gençlerin geri dönüşüm atıklarından kuş evleri yapmaları çok önemli. Çünkü çevremiz gençlerimize emanet olduğu sürece güvendeyiz. O nedenle bu duyarlılık çok sevindirici. Litvanyalı gençlerin şehrimizde bulunmasından dolayı çok memnunuz diye konuştu.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Litvanyalı gençler geri dönüşümden kuşlar için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER