Liseli öğrencisinden havalı silahlarda iki rekor

Liseli öğrencisinden havalı silahlarda iki rekor -Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şeymanur Koca, havalı silahlar müsabakalarında iki Türkiye rekoru kırdı -Şeymanur Koca: Atıcılık çok farklı bir spor, insa


GÜMÜŞHANE (A.A) - İbrahim Özdemir - Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Şeymanur Koca, havalı silahlar müsabakalarında iki Türkiye rekoru kırarak büyük başarıya imza attı.
     Halil ve Gülümser Koca çiftinin tek çocuğu olan 15 yaşındaki Şeymanur Koca, 5-10 Ocak tarihleri arasında Antalyanın Kemer ilçesinde yapılan Havalı Silahlar Federasyon Kupası Yıldız Bayanlar Havalı Tüfek Yarışmasında 384 puanla Türkiye rekoru kırdı.
     Ardından Alanya ilçesinde 4-9 Şubat tarihlerindeki Havalı Silahlar Kış Kupasına katılan Şeymanur Koca, Yıldız Bayanlar Havalı Tüfek Yarışmasında kuralların sıfırlanmasıyla birlikte aldığı 332 puanla ikinci Türkiye rekorunun sahibi oldu.
     Şeymanur Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılığa babasının yönlendirmesiyle başladığını belirterek, Babam söyleyince benim de ilgimi çekti. Farklı bir spor dalı. Başladıktan sonra hoşuma gitti. Bu yılki ilk rekorumda eski rekorumu kırmıştım. İkinci rekorumda ise kurallar sıfırlandığından Türkiye rekorunu ikinci kez kırdım diye konuştu.
     Koca, 18 Şubat Pazartesi milli takım kampına gideceğini ifade ederek, Kamp sonrası Danimarkaya gideceğiz. Milli takımda çok çalışacağız. Yurt dışında, Danimarkada derece, rekor öyle kolay değil. Yurt dışında ilk yarışmam olduğu için benim için deneyim olacak. Ortam, kişiler, kurallar her şey çok farklı olacak diye konuştu.
     Atıcılığın çok farklı bir spor olduğunu dile getiren Koca, İnsanı başka bir dünyaya taşıyor diyebilirim. Çünkü, atış yaptığınızda her şeyi unutuyorsunuz. Bütün mutluluklarınızı, üzüntülerinizi, her şeyi unutuyorsunuz. Yoksa o merminin merkezde olma şansı yok dedi.
    
     -Bu rekorlar Şeymanur için son değil-
    
     Kocanın antrenörü Coşkun Abiş, rekor kırmak, başarmak, zirvede olmak ve madalyaya ulaşmak için antrenör, sporcu ve velilerin fedakarlık yapması gerektiğini kaydederek, Veli çocuğunu salona göndermekten imtina etmeyecek, sporcu da eğlencesinden, sosyal yaşantısından fedakarlık edecek. Antrenör de fedakarlık yaparak gerekirse gece yarılarına kadar antrenman yaparak sporcularını hazırlayacak diye konuştu.
     Şeymanurun atıcılık sporuna 2 yıl önce başladığını belirten Abiş, şunları söyledi:
     2 yıl, elde ettiği başarı için çok kısa bir zaman. Normalde bir sporcunun bu kadar kısa zamanda yetişmesi çok zor. Şeymanur yeteneği sayesinde çok hızlı ilerleyerek bu seviyeye geldi. Yeteneği ve yaptığı kararlı çalışmalar, antrenmanlara nizamlı gelişi ve söylenenleri çok iyi anlayıp mükemmel uygulaması sonucu, önceki 5 müsabakada birincilik ve ikincilik madalyaları, son iki müsabakada da Türkiye rekorlarını Gümüşhaneye getirdi. Bu rekorlar Şeymanur için son değil, Şeymanur henüz yolun başında.
    
     -Hukukçu olmak istiyor-
    
     Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Cemal Karabulut, Şeymanurun sportif alanda sağladığı başarı kadar derslerinde de başarılı olduğuna dikkati çekti.
     Şeymanurun hukukçu olmak istediğini ifade eden Karabulut, Şeymanurun sportif alandaki başarılarının derslerindeki başarısını etkilememesi en büyük dileğimdir. Bazen öğrencilerimizin sportif alanlardaki başarısı öğretimdeki başarısını gölgeleyebiliyor ve hedefinden sapmalar olabiliyor. O nedenle öğrencilerimize bu uyarıyı sık sık yapıyorum dedi.
     Şeymanurun sınıf arkadaşı İrem Güney ise arkadaşını başarısından dolayı kutladığını belirterek, Gerek derslerindeki başarısı gerekse atıcılıkta elde ettiği başarı takdire şayandır. Çok mütevazı bir arkadaşımızdır diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Liseli öğrencisinden havalı silahlarda iki rekor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER