Lise öğrencisinin organları 4 kişiye umut

Lise öğrencisinin organları 4 kişiye umut oldu -Orduda trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki gencin organları, 4 kişiye nakledilmek üzere Ankara, Samsun ve Antalyaya gönderi


ORDU (A.A) - Orduda trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki gencin organları, 4 kişiye nakledilmek üzere Ankara, Samsun ve Antalyaya gönderildi.
     Önceki gün Fatsada otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Samet Paylanın (15), kaldırıldığı Ordu Medical Park Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi tarafından bağışlanan gencin organları ise çeşitli illerdeki organ bekleyen hastalara gönderilmek üzere operasyonla alındı. Sametin kalbi ve karaciğeri Ankaraya, böbrekleri ise Samsun ve Antalyaya gönderildi.
    
     -Kalp nakli için zamanla yarışıldı-
    
     Sametin kalbinin Ankaraya gönderilmesi sırasında zamanla yarışıldı. Hastaneden alınan kalp, polis eskortu eşliğinde 112 ekiplerince Durugöl Mahallesindeki Orduspor tesislerine iniş yapan hava ambulansına teslim edildi. Organların yaklaşık 2 saat içerisinde Ankaradaki hastaya ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.
    
     -Örnek davranışlarla organ bağışlarının artacağına inanıyoruz-
    
     Ordu Medical Park Hastanesi Organ Doku Nakli Koordinatörü Mithat Yağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün trafik kazası sonucu ağır yaralanarak hastanelerine kaldırılan Samet Paylanın gece beyin ölümünün gerçekleştiğini anımsattı.
     Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailenin rızası alındıktan sonra değişik illerdeki 4 hastaya organların gönderildiğini ifade eden Yağlı, Sametin organlarıyla 4 kişinin hayatı canlandı. Bu çok önemli. Türkiyede organ bağışı gerçekten çok az. Bu gibi örnek davranışlarla organ bağışlarının artacağına inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Lise öğrencisinin organları 4 kişiye umut Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER