Libya iş heyeti İzmirde

Libya iş heyeti İzmirde -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Libya ile feribot projesinin tekrar hayata geçirilmesi için çalışıyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Libya ile İzmir arasında feribot projesinin tekrar hayata geçirilmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.
     Libyanın Sebha Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, İzmir Ticaret Odasını ziyaret etti, ziyarette iki oda arasında kardeş oda protokolü imzalandı.
     İZTO Başkanı Demirtaş, yaptığı açıklamada, en kısa zamanda oda üyeleriyle Libyaya gelmeyi planladıklarını, ülkenin hızla toparlandığını memnuniyetle takip ettiklerini ifade etti.
     Libyanın büyüme oranlarını artırdığını, enflasyonunu düşürdüğünü belirten Demirtaş, iki ülke arasındaki ticaretin 2,5 milyar dolara ulaştığını, en önemli sektörün inşaat olduğunu dile getirdi.
     Savaşta yıkılan yerlerin yapılmasında Türk müteahhitlere büyük iş düşeceğini kaydeden Demirtaş, geçmişte yakın ilişki içinde oldukları Libya ile feribot projesinin tekrar gündeme getirilmesi için çalıştıklarını kaydetti.
     Geçmişte feribotla İzmire gelen Libyalıların İzmirde ticaret yaptığını, alışverişin yanında Libyalıların araçlarının servis hizmetlerini dahi burada yaptırdığını anımsatan Demirtaş, En kısa zamanda Libya ile feribot projesinin tekrar hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Trablusa giderek konuyla ilgili temaslarda bulunacağım. Heyetin de bana destek olmasını istiyorum dedi.
     Sebha Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohemmed Wess de konuşmasına 17 Şubat Devrimlerinin başarılı olması için sunduğu yardımlar ve desteklerden dolayı Türkiyeye teşekkür ettiklerini belirtti.
     Wess, iki oda arasında imzalanan kardeş oda anlaşmasının kağıt üstünde kalmayacağını, oda üyelerini bir araya getirmek istediklerini, Libyada özellikle inşaat ve tarım alanında ortak projeler geliştirmek istediklerini ifade etti.
     Heyette bulunan işadamı Hassa Mohammed de Sebha Bölgesinin ülkenin Afrikaya açılan kapısı olduğunu, ülke topraklarının üçte birlik bölümünü tutan bölgenin petrol, doğalgaz, çimento, demir ve mermer yataklarına sahip olduğunu, Türk işadamlarının bölgede yatırım yapması için geniş fırsatların bulunduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Libya iş heyeti İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER