Leylekler için yapılan yuvalar, ölümleri azalttı

Leylekler için yapılan yuvalar, ölümleri azalttı


DENİZLİ (A.A) - Buldanda, Aydın, Denizli ve Muğla Elektrik Dağıtım şirketi (AYDEM) tarafından leyleklerin ölümlerini azaltma ve popülasyonunun sürmesi amacıyla elektrik direklerine yerleştirilen yuvalarının, ilçede leylek ölümlerini azaltığı bildirildi.
     Buldan İlçesi AYDEM İşletme Yönetmeni Mustafa Kurşuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal yaşam alanı olan ve birçok kuş ve bitki türüne ev sahipliği yapan Yayla Gölü ve çevresinde, her sene çok sayıda leyleğin konuşlandığını belirtti.
     Leyleklerin elektrik direklerine yaptıkları yuvalarla üreme ve yaşamlarını sürdürmeye çalışırken çoğu zaman elektrik akımına kapılarak can verdiğini ifade eden Kurşuncu, bunun için leyleklerin elektrik çarpmalarından kaynaklanabilecek ölümlerini engellemek için elektrik direkleri üzerine özel yaşam platformları yerleştirdiklerini kaydetti.
     Kurşuncu, yaşam platformları sayesinde leylek ölümlerini azaldığını dile getirerek, Leylekler, göç mevsimi öncesinde tespit edilen noktalara hazırladığımız bu yuvalardan, yumurtalarından çıkan yavrularıyla beraber göçlerine devam ediyorlar. Yayla gölünün yanı sıra civar köylerimizde de aynı uygulamayı hayata geçirmeye gayret ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Samet Kıyak/İbrahim Süzer
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Leylekler için yapılan yuvalar, ölümleri azalttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER