Lapsekiye yapılacak yeni hastane çalışmaları

Lapsekiye yapılacak yeni hastane çalışmaları


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Adanur, İlçemize yapılacak yeni hastane ile Lapsekide de sağlıkta dönüşüm gerçekleşecektir dedi.
     Adanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlıkta Dönüşümün Lapsekide yeteri kadar gelişmediği ve geri kaldığının görüldüğünü söyledi.
     Bina yetersizliğinin bahsi geçen gelişimi engelleyen en büyük sebep olduğunu ifade eden Adanur, İnsanın yeni ihtiyaç ölçülerine göre yeni düzenleme ve ona göre de hastaneler yapılmaktadır. Daha modern, daha iyi hizmet verecek aksamlar, doktorun hastaya hizmet sunacağı tıbbi teknik donanımlar, yeni düzenlemelerle hem sınırlamaya hem de ölçüye dayandırılmıştır. Devletimiz ve milletimiz bizi okuttu. Bizler de doktor oluncaya kadar ömrümüzün üç-beş misli fazla bir süreyi eğitimle geçirdik. Biz doktor olarak halkımıza iyi sağlık hizmeti vermek isteriz. Bizi ilgilendiren konu hizmettir dedi.
     Sağlık Bakanlığının ve Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğünün Lapseki Devlet Hastanesi için her türlü girişimi yaptığını anlatan Adanur, şunları kaydetti:
     Lapsekinin özel ve kendine has sorunları var. Zemin sorunu, deprem ve heyelan sorunu, sit alanı meselesi, hazine arazisinin olmayışı ya da az oluşu gibi sorunlar hastanenin gecikmesine sebep olmuş olabilir. Ancak çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni hastanede yeni kadrolar ve uzmanlar olacak. Çok modern bir hastaneye sahip olacağız, yatak kapasitemiz de artacak.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Lapsekiye yapılacak yeni hastane çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER