Ladikli Ahmet Hüdai Anıldı

Ladikli Ahmet Hüdai Anıldı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda Konyanın manevi şahsiyetlerinden Ladikli Ahmet Hüdai anıldı.
     Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen programda ilk olarak konuşan Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas, Ladikli Ahmet Hüdainin daha iyi anlaşılması ve tanınması adına yapılan programın önemli olduğunu belirtti.
     Konya İl Müftü Vekili Hamza Küçük ise örnek şahsiyetlerin yolları aydınlatan önemli isimler olduğunu, birinin aydınlığı bittiğinde diğerinin aydınlığının başladığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından geçilen anma programında ilk olarak dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Abdurrahman Sadienin muhteşem tilaveti dinlendi.
     Ardından Yazar Mustafa Özdamar, Ladikli Ahmet Hüdainin hayatından örnekler anlattı. Özdamar, Ladikli Ahmet Hüdai gibi bir veli ve güzel insan olmanın şartının hayatı doğru anlamak, Peygamber Efendimizi izlemek olduğunu söyledi.
     Vali Vekili Bekir Kayanın da katıldığı programda Mustafa Özdamara teşekkür ederek çiçek ve Mesnevi takdim eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konyanın binlerce alim, veli yetiştirmiş bir şehir olduğunu vurguladı.
     Ladikli Ahmet Hüdaiyi anma programı, Grup Dergahın seslendirdiği ilahilerle sona erdi.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Ladikli Ahmet Hüdai Anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER