Kuzey Egede fırtına ve sağanak

Kuzey Egede fırtına ve sağanak -Çanakkaleye bağlı Dardanos köyü açıklarında demirli halde bulunan 6 balıkçı teknesi battı, yazlık evlerin zemin katlarını su bastı -Kepezde de bir çayın taşması sonucu balıkçı barınağında bağl


ÇANAKKALE (A.A) - Kuzey Egede etkili olan fırtına ve sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor.
     Çanakkalenin merkeze bağlı Dardanos köyü açıklarında demirli halde bulunan 6 balıkçı teknesi, fırtına nedeniyle battı. Yazlık evlerin bulunduğu köyde sokaklarda büyük su birikintileri oluştu, bazı evlerin zemin katlarını su bastı.
     Sahiplerinin kurtarma çalışması başlattığı tekneler karaya çekilmeye çalışılıyor. Teknelerin içine dolan deniz suyunu kovalar yardımıyla boşaltmaya çalışan vatandaşlar, yüksek dalgalar ve fırtına nedeniyle güçlük çekiyor.
     Öte yandan, açıkta demirli vaziyetteki çok sayıda balıkçı teknesi de batma tehlikesi geçirdi.
     Kepez beldesinde de bir çayın taşması sonucu balıkçı barınağında bulunan 2 tekne kullanılamaz hale geldi. Sabah bölgeye gelen tekne sahipleri yetkililerden yardım talebinde bulundu.
     Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte kentte metrekareye 31,6 kilogram yağış düştüğünü, fırtına hızının en yüksek 86 kilometre olarak ölçüldüğünü bildirdi.
    
     Muhabir: Burak Akay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kuzey Egede fırtına ve sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER