Kuyumculardan PTTnin altın satışına tepki

Kuyumculardan PTTnin altın satışına tepki -Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Sezen: Bu karar esnafı da vatandaşı da olumsuz etkiler. Söyleyecek bir şeyimiz yok


DÜZCE (A.A) - Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, PTTnin Ankara, İstanbul ve 13 ilin belirlenen pilot bölgelerinde sertifikalı altın satışlarına başlamasına ilişkin, Bu karar esnafı da vatandaşı da olumsuz etkiler. Söyleyecek bir şeyimiz yok dedi.
     Sezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bankalardan sonra PTTnin de altın satışına başlamasının normal olduğunu söyledi.
     PTTnin önce asli görevlerini yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Sezen, Bizim posta, mektup ve faturalarımızı zamanında ele geçirse, çalışanlara zamanında maaşını verse, bizi mağdur etmeden başka işlere girse çok daha iyi olur diye konuştu.
     Sezen, banka ve PTTye altın satışına izin verilmesini anlayamadıklarını ifade ederek, Birkaç gün önce bir bankamız bizden vefat eden müşterilerinin kendi kasalarında olan altınının değer tespitini yapmamızı istedi. Kendi kasalarındaki altınların değer tespitini yapamayan bankalar nasıl vatandaşın altınlarının değer tespitini yapıp, alacaklar- Bunları bilmiyoruz ifadelerini kullandı.
     PTT, 7 gün 24 saatte sattığı altını geri alacak mı- Nasıl alacak, hangi değerde satacak- diyen Sezen, bunun alt yapısının nasıl hazırlandığını bilemediklerini, esnafın mağdur edildiğini savundu.
    
     -Kuyumculuk mesleğini bitirmek istiyorlar-
    
     Sezen, kuyumculuk mesleğinin bitirilmeye çalışıldığını iddia ederek, Kuyumculuk sektöründe çalışan bu kadar insan umurlarında değil. 80 milyon insan 10 tane bankaya muhtaç edilmiş vaziyette. Her işimizi bankalardan hallediyoruz. Buna PTT de dahil olmak istiyor. Biz hesap soramıyoruz fakat ticaretle uğraşan insanların ekmeğine ortak olmalarına göz yumuluyor. Bu karar esnafı da vatandaşı da olumsuz etkiler. Söyleyecek bir şeyimiz yok şeklinde konuştu.
     PTT ve bankaların karlarının daha ön planda tutulduğunu ileri süren Sezen, küçük esnafın fikrinin alınmadığını, mağdur tarafın her zaman esnaf olduğunu savundu.
    
     -Vatandaşa tavsiyeler-
    
     Sezen, vatandaşların PTT ve bankalara verdikleri altınların mutlaka değer tespitini yaptırmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Bankalardan ve PTTden aldıkları altınları geri satıp satamayacaklarını öğrensinler. 7-24 saat bankamatik veya Pttmatiklerden aldıkları altınları tekrar geri satabilecekler mi- Satılıyorsa farkın ne kadar olduğunu öğrensinler. Aldıkları altınlara ne kadar vergi ödeyeceklerini, ne kadar değer tespiti yapılacağını araştırsınlar. Bunları öğrenmeden bu işlere girmesinler.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kuyumculardan PTTnin altın satışına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER