Kuveyt heyetinden Gökçeke ziyaret

Kuveyt heyetinden Gökçeke ziyaret -Kuveyt Belediye Başkanı Ahmed Al-Sabieh ve beraberindeki heyet Gökçeki ziyaret etti


ANKARA (A.A) - Kuveyt Belediye Başkanı Ahmed Al-Sabieh ve beraberindeki heyet Gökçeki ziyaret etti.
     Kuveyt Belediye Başkanı Ahmed Al-Sabieh, eşi ve beraberindeki heyet Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçeki makamında ziyaret etti.
     Kuveyt Belediye Başkanı Ahmed Al-Sabieh, Ankaranın çok büyük ve gelişmiş bir şehir olduğunu belirterek, Ankara Belediyesi ve Kuveyt Belediyesi arasında 90lı yıllardan itibaren dostluk ilişkilerimiz var. 90ların başından itibaren Ankara iki katı büyümüş, yeni binalar yapılmış, yeni caddeler açılmış ve her taraf tertemiz diye konuştu.
     Bu hızlı gelişim ve atılımdan yararlanmak istediklerini dile getiren Al-Sabieh, şöyle devam etti:
     Kuveytte bir çok projemiz var. Ankarada yapılan projelere ve kullanılan teknolojilere ihtiyacımız var. Gerçekleştirilmiş olan, yapılmakta olan projeler, altyapı, temizlik, inşaat ve köprüler konusunda güçlü bir işbirliği yapmak isteriz.
     Kuveytin Ankara Büyükelçisi Abdullah El Duveyk, bu ziyaretin Kuveytle ilişkileri pekiştirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, Türkiye, Kuveyte saldırıldığında Kuveytin yanında durduğu için teşekkür ediyoruz. Bunu her zaman aklımızda tutuyoruz. Kuveytte Türk iş adamlarının çok büyük yatırımları var. Bu yatırımların sebebi Türkiyedeki istikrar ve Türkiyeye duyduğumuz güven şeklinde konuştu.
     Kuveytte alt yapı ve üst yapı projeleri yapılacağını, bu konuda Türkiyenin tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade eden El Duveyk, bu projelere 145 milyon dolar para ayrıldığını, bunu 5 yıl içinde kullanacaklarını söyledi.
     Gökçek, Ankarayı beraber gezdikten sonra inanıyorum ki Kuveytli iş adamları İstanbuldan ziyade Ankaraya yatırım yapmaları konusunda gayret içerisinde olurlar inşallah dedi.
     Ziyaret sonrası Gökçek ve Al-Sabieh karşılıklı hediye verdiler.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Kuveyt heyetinden Gökçeke ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER