Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası -Malatyadaki kutlama programında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi


MALATYA (A.A) - Malatyada Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
     İl Halk Kütüphanesindeki program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, törende yaptığı konuşmada, kitapların ve kütüphanelerin önemine işaret ederek, eğitimin, bilimin, sanatın, değişmenin ve yenileşmenin temelinin kitaba ve kütüphanelerde muhafaza edilen ruha dayandığını söyledi.
     İletişim ve bilişim araçlarının ne kadar gelişmiş olursa olsun kitapların yerini tutamayacağını vurgulayan Özbay, Kütüphaneler Haftası vesilesiyle, kitap sevgisini artırmak, kütüphanelerdeki bilgi ve irfanla Türk insanını, özellikle gençliğini buluşturmak, kitaplardan ve kütüphanelerden daha çok yararlanılmasını sağlamak amacıyla yurt genelinde pek çok etkinlik düzenlendiğini kaydetti.
     İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mümine Aydın da Kütüphaneler Haftasının bu yılki temasının Yenileşim ve Kütüphaneciler olduğunu ifade ederek, inovasyon sözcüğünün Türkçesi olan yenileşimin değişen koşulların getirdiği şartlara ve standartlara uyabilmeyi gerektirdiğini söyledi. Bu kavramın bilgiye olan ihtiyaç göz önüne alınarak, personel işleyişi, mekansal anlayış ve yönetimsel işleyişlerde yeni araçların kullanılmaya başlanması olarak açıklandığını aktaran Aydın, yenileşimin kütüphanecileri birer bilgi uzmanı, kütüphaneleri de bilgiye erişim merkezi olarak nitelediğini belirtti.
     İl Halk Kütüphanesinde görevli kütüphaneci Muzaffer Tekin, kütüphanedeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     Konuşmaların ardından İl Halk Kütüphanesinden en çok yararlanan ve en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER