Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Kars Müftüsü Genç: "Peygamber efendimiz, din, dil, ırk farklılığını hiçbir şekilde insanlık onurunun önüne geçemeyeceğini beyan etmiştir"


KARS (A.A) - Müftü Mehmet Genç, "Peygamber efendimiz, din, dil, ırk farklılığını hiçbir şekilde insanlık onurunun önüne geçemeyeceğini beyan etmiştir" dedi.
     Evliya Camisi avlusunda Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda konuşan Müftü Genç, Peygamber efendimiz Hazreti Muhammedin (S.A.V) zulmün, haksızlığın ve merhametsizliğin olduğu bir dönemde gönderildiğini söyledi.
     Peygamber efendimizin insanlık tarihi için çok önemli olduğunu ve belirten kendisine çok şey borçlu olduğumuzu dile getiren Genç, "Peygamber efendimiz din, dil, ırk farklılığını hiçbir şekilde insanlık onurunun önüne geçemeyeceğini beyan etmiştir. İnsanlık paydasında hepimiz eşitiz" diye konuştu.
     Genç, Kutlu Doğum Haftasının 25 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hz. Muhammedin insanlık tarafından daha iyi anlaşılması ve tanınması için kutlanmaya başlandığını sözlerine ekledi.
     Programa, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Musa Hazırbulan / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER