Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Hatay Valisi Lekesiz: "Peygamber efendimizin doğumu, beşeriyetin saadeti açısından, insanlık tarihinin en önemli olayıdır


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Peygamber efendimizin doğumu, beşeriyetin saadeti açısından, insanlık tarihinin en önemli olayıdır" ifadesini kullandı.
     Lekesiz, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu günlerin Hz. Peygambere olan sevginin pekiştirileceğini, bu anlayış ve inançla insanların birbirlerine karşı olan kardeşlik duygularının da güç kazanacağı günler olduğunu belirtti.
     Lekesiz, mesajında şunlara kaydetti:
     Peygamber efendimizin doğumu, beşeriyetin saadeti açısından, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Sevgili Peygamberimiz, tüm insanlığın Hz. Ademin evlatları olmasından kaynaklanan kardeşliğin bir gereği olarak barış içerisinde yaşamasını, merhamet, hoşgörü ve sevgi gibi hassasiyetlerin ön planda olduğu bir dünyanın kurulmasını tavsiye etmiştir. Bizler, ilimizde yaşayan farklı din ve kültüre mensup tüm Hataylılar olarak Hristiyan vatandaşlarımızın, Musevi vatandaşlarımızın bayramlarını hep beraber kutladığımız gibi Kutlu Doğum Haftasını da hep beraber idrak ediyoruz. Bu günlerde birbirimize olan sevgi ve muhabbetimiz daha da kuvvet kazanıyor. Hatay, bu manada kendine özgü değerlerini yüzyıllardır yaşatan örnek bir ildir.
     Halkımız için büyük önem taşıyan milli ve dini bayramlarda olduğu gibi 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacağımız Kutlu Doğum Haftasının da Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza, birlik ve beraberliğimize, ilimizin, ülkemizin huzur ve barış ortamına katkıda bulunmasına vesile olması temennisi ile tüm Hatay halkına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER