Kütahya

Kütahya-Gediz-Uşak karayolu -Karayolunun bölünmüş yol olarak düzenlenmesi amacıyla Gelinkaya mevkisinde çalışma başlatıldı


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kütahya-Gediz-Uşak karayolunun bölünmüş yol olarak yapımına başlandığını bildirdi.
     Gediz Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aksoy, Kütahya-Gediz-Uşak bölünmüş yol yapımı ihalesinin tamamlandığını ve ihaleyi kazanan Danış Yapı Madencilik Limited Şirketinin 25 Eylülde Gelinkaya mevkisinde çalışmalara başladığını belirtti.
     Çavdarhisar-Gelinkaya arası 35 kilometre olan bölünmüş yolun proje tutarının yaklaşık 70 milyon lira olduğunu ve iki yılda tamamlanmasının planlandığını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
     Çalışmalarda yaklaşık 2 bin kilovat elektrik enerjisi kullanılacak, kırma eleme ve mekanik plent tesisleri kurulacaktır. Ayrıca ortalama 50 iş makinesi ve kamyon çalışacaktır. Ayda ortalama 120 kişiye istihdam oluşturulacaktır. Gediz Kavşağı-Gelinkaya arası 10 kilometrelik kısmıyla toplam 46 kilometre bölünmüş yolun tamamı bitümlü sıcak karışım asfalt olacaktır. Yolun hizmete girmesi ve Eskişehir, Kütahya, Gediz organize sanayi bölgelerinden İzmir Limanına bölünmüş yol olarak hizmete açılmasıyla mesafe 50 kilometre daha kısalacağından yolun cazibesi artacaktır. Yıllardan beri yapılmasını hayal ettiğimiz bu yol bölgede sanayi, turizm ve ticaret faaliyetlerini geliştirecek ve istihdamı artıracaktır.
     Aksoy, bölünmüş yolun Kütahyaya ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, bu konuda emeği geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER