Kütahya Valisi Çiftçi, Simavda inceleme yaptı

Kütahya Valisi Çiftçi, Simavda inceleme yaptı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav ilçesinde yapımına devam edilen bazı yatırımları inceledi.
     Çiftçi, ilçede ilk olarak Kaymakam Yüksel Ünal ile yapımı yeni tamamlanan ve kamu dairelerinin taşınma işlemlerinin sürdüğü Hükümet Konağı binasında daire amirlerinden brifing aldı.
     Daha sonra sırasıyla inşası bitirilen 19 Mayıs İlkokulu, Çavdır Mahallesindeki cami ve Beyce İlkokulunda incelemelerde bulundu.
     Çiftçi, incelemeleri sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede köprü, sulama, yol, gölet gibi çalışmalarda yüzde 95 fiziki gerçekleşme seviyesine gelindiğini bildirdi.
     Simavda, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası iyileştirme ve yapım sürecinin sona erdiğini dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu:
     Simav bir dönem yoktu. Deprem var, binalarımız yıkılıyor gibi sıkıntılar sona erdi. Artık Simavda depremin etkileri bitti. Rutin hayatımıza kısmen dönmüştük, artık tamamen dönmemiz gerektiğini daire amirlerimizle görüştük. Normal çalışmalarımızı da daha ileri nasıl götürebiliriz, projelerimiz neler olabilir- Hepsini yetkililerimize anlattım. Kütahyanın diğer ilçelerinde nasıl hayat devam ediyorsa Simavda da böyle devam edecek. Okullarımızda her şey normale dönmüş, öğrencilerimiz neşe içinde eğitime koşmuş. İnşallah bundan sonra Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve diğer birimlerimizle Simavda güzel işler yapılacak.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahya Valisi Çiftçi, Simavda inceleme yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER