Kütahya nüfusunun 2011 yılında, 2010a göre

Kütahya nüfusunun 2011 yılında, 2010a göre 25 bin azalması -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: TÜİKin Kütahya nüfusuna yönelik geçen yıl yaptığı fahiş hata kısmen düzeltilmiş durumda


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, geçen yıl, Kütahyanın 2011 yılı il merkezi nüfusunun, 2010a göre 25 bin azalması konusunda hata yapıldığını savunarak, bu hatanın 2012 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarında kısmen düzeltildiğini bildirdi.
     Kinay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), 2011 yılı Kütahya il merkezi nüfusunu hatalı hesapladığına ilişkin itirazlarında haklı olduklarını öne sürdü.
     Bu itirazın sadece Kütahya için değil, askeri nüfus barındıran tüm illerde gördükleri fahiş hatalardan dolayı yapıldığını ifade eden Kinay, şöyle devam etti:
     TÜİKin Kütahya nüfusuna yönelik geçen yıl yaptığı fahiş hata kısmen düzeltilmiş durumda. Geçen yıl, TÜİK Başkanının daha sonra yaptığı açıklamalar için polemiğe girmedim. Zira kendilerinin bu yanlışı daha titiz bir çalışmayla düzelteceğini düşündüm. 2012 yılında merkez ilçe nüfusu 237 bin 804ten 248 bin 54e yükselmiş durumda. Geçen yıl 25 bin azalma söz konusuydu. Bu yıl 10 bin 250 artarak büyümeye devam ediyoruz. Gerçekten Kütahyada özellikle merkez ilçe nüfusunun arttığını herkes gözlemliyor. Bu, malumun ilamıdır. Kütahyada yıllık nüfus artış hızı binde 16 iken Türkiye ortalaması binde 12. Bu durumda nüfus artışımızın önemli bir kısmı, aldığımız göçten kaynaklanmaktadır. Ayrıca Kütahyada, komşuları Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Uşak ve Manisadan daha hızlı nüfus artışı yaşanmıştır. Kütahyada işler iyiye gidiyor ve bundan sonra daha iyi olacaktır.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya nüfusunun 2011 yılında, 2010a göre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER