Kütahya, Düsseldorftaki tur operatörlerine tanıtıldı

Kütahya, Düsseldorftaki tur operatörlerine tanıtıldı -THY Düsseldorf Pazarlama Müdürü Eroğlu: -Geçen yıl Düsseldorftan Türkiyeye 465 bin yolcu taşıdık. Bunun gerçekleşmesinde seyahat acentelerimiz önemli rol oynadı


KÜTAHYA (A.A) - Türk Hava Yolları (THY) Düsseldorf Pazarlama Müdürü Soner Eroğlu, geçen yıl Düsseldorftan Türkiyeye 465 bin yolcu taşıdıklarını belirterek, bu başarıda, seyahat acentelerinin düzenlediği turların önemli paya sahip olduğunu söyledi.
     Zafer Havalimanında, Almanyanın Düsseldorf kentinde faaliyet gösteren seyahat acentelerinin temsilcilerine, özellikle yaz mevsiminde düzenlenebilecek turlara ilişkin tanıtım yapıldı.
     İlin tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri hakkında bilgi veren Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, turizm potansiyeli ve turist sayısını artırmaya çalıştıklarını belirtti.
     Kütahyada konaklayan turist sayısının 2010 yılında 221, 2011de 310, geçen yıl 408 bin olduğunu dile getiren Çiftçi, İki yılda yüzde 100e yakın bir artış var. Hedefimiz Kütahyaya 2 milyon turistin gelmesi dedi.
     Çiftçi, ilin termal turizmi, tarihi ve kültürel değerleri, el sanatları gibi özelliklerini değerlendirmek ve dünyaya açmak istediklerini vurguladı.
    
     -Almanyadan Türkiyeye paket turların sayısı artıyor-
    
     THY Düsseldorf Pazarlama Müdürü Soner Eroğlu da THYnin, Türkiyeden Almanyadaki 12 kente haftada ortalama 200 uçuş düzenlediğini ifade etti.
     Düsseldorftan Türkiyeye günlük 4 uçuş yapıldığını belirten Eroğlu, Her gün 4 sefer İstanbul, haftada 4 sefer Ankara, bir gün de Trabzon, Adana, Samsun, Kayseri illerinden birine uçuşlarımız mevcut. Geçen yıl Düsseldorftan Türkiyeye 465 bin yolcu taşıdık. Bunun gerçekleşmesinde seyahat acentelerimiz önemli rol oynadı diye konuştu.
     THYnin son 10 yılda Almanyadaki yapılanmasında Türklerin yoğunlaştığı bölgelerin dikkate alındığına işaret eden Eroğlu, Almanyadan Türkiyeye paket turların sayısının da artmaya başladığını belirti.
     Eroğlu, bazı turistlerin, Almanyadan Türkiyeye yılda birkaç kez geldiğine değinerek, şunları kaydetti:
     Uçaklarımız, yılın 12 ayında ortalama yüzde 80 oranındaki dolulukla Almanyadan Türkiyeye gelip gidiyor. Burada Kütahyayı, seyahat acentelerine tanıtıyoruz. Geçen yıl bu tanıtım turlarımızı Kapadokyaya yapmıştık. Kütahya bizim için ilk etapta büyük bir potansiyel gibi görünmeyebilir ama şu bir gerçek ki gidişat iyi ve ilgiyle izleniyor. Avrupada, yaşlanan bir Almanya var. Türkiyenin ve Kütahyanın bu termal güzelliklerine, gençleştirme adına geziler düzenlenebilir.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kütahya, Düsseldorftaki tur operatörlerine tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER