Kütahyada tarımsal sulama yatırımları

Kütahyada tarımsal sulama yatırımları -Gümüş Göletinden damlama ve yağmurlama sulama tesisi tamamlandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, İl Özel İdaresince yaptırılan Gümüş Göletinden damlama ve yağmurlama sulama tesisi tamamlandı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Koyak, geçen yılın yatırım programında bulunan ve inşası bitirilen Gümüş Göletinden damlama ve yağmurlama sulama tesisini inceledi.
     Tesisin sulama sahası büyüklüğünün 1000 dekar olduğu, tesisin yapımında 72 adet 4 çıkışlı, bir adet tek çıkışlı sulama hidrandı olmak üzere toplam 73 adet sulama hidrandı ve 10 bin 625 metre PVC boru kullanıldığı belirtildi. Tesisle 2009 yılında inşa edilen göletten yararlanılarak çiftçilere yağmurlama ve damla sulama yapma imkanı sağlandı.
    
     -Kızılcakaya köyündeki tesis inşaatı-
    
     İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Koyak, merkeze bağlı Kızılcakaya köyündeki yağmurlama sulama tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.
     Tesisin sulama sahası büyüklüğünün 1921 dekar olduğu, tesisin yapımında 40 adet çift çıkışlı hidrant, 3 kuyu, saniyede 110 litre debiye sahip su ve 9 bin 170 metre boru kullanıldığı ifade edildi.
     Önceki yıllarda yapılan açık kanal sulama sisteminin kapalı sistem yağmurlama sulama sistemine dönüştürülmeye çalışıldığı ve inşaatın fiziksel gerçekleşmesinin yüzde 40 olduğu bildirildi.
     (HŞ-SDT-DA)
<< Önceki Haber Kütahyada tarımsal sulama yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER