Kütahyada tarım sektörüne hibe desteği verilecek

Kütahyada tarım sektörüne hibe desteği verilecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Koordinatörü İhsan Kaymak, ilde tarım sektörüne hibe desteği vererek, çiftçilere katkı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.
     Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, oda yöneticilerine çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymak, kurumun kuruluş aşamasının sürdüğünü söyledi.
     İlk denetimleri başarıyla geçtiklerini belirten Kaymak, Hazine Müsteşarlığı ve uluslararası bağımsız denetim şirketinin denetimlerine hazırlandıklarını anlattı.
     Kaymak, ekim ayında Belçikanın başkenti Brükselden gelecek heyetin, kurumu akredite etmesini beklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Akredite olduğumuzda 2013 yılı ilk çeyreğinde Kütahyada hibe dağıtmayı planlıyoruz. Ziraat mühendisinden gıda mühendisine, veteriner hekimden inşaat mühendisine kadar farklı alanlarda 36 uzman arkadaşımız var. Kütahyada şimdilik 9 olan destek alanı sayısı önümüzdeki yıl 12ye yükselecek. Böylece tüm alanlar açılacak. 12 alanın tamamına 10 bin Avrodan 1,5 milyon Avroya kadar hibe vereceğiz. Bunun dışında KDV, ÖTV, ithalat vergileri ile ilgili de muafiyet belgesi vereceğiz. Dolayısıyla yatırımcılar bize geldiğinde, örneğin süt hayvancılığı yapacak vatandaş, kırsal alanda yapacaksa 40 yaşın altında 100 bin liralık bir proje için 35 bin lira ödeyecek.
     Kaymak, daha sonra oda yöneticilerinin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyada tarım sektörüne hibe desteği verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER