Kütahyada sulama tesisi inşaatları

Kütahyada sulama tesisi inşaatları -Ulu ve Ortaca köyleriyle Okçu ve Göveçci mahallelerinde yağmurlama sulama tesisi inşaatları tamamlandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, merkeze bağlı Ulu ve Ortaca köyleriyle Okçu ve Göveçci mahallelerinde yağmurlama sulama tesisi inşaatları tamamlandı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yerleşim birimlerinde sulama programı dahilinde yapımına başlanan yağmurlama sulama tesisleri inşaatlarının tamamlandığı bildirildi.
     İnşaatlarda toplam 68 su alım yapısı olan hidrant ile 17 bin 861 metre PVC boru döşenerek tarım arazilerine sulama suyu sağlandığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Sulama tesislerinin tamamlanmasıyla Uluköyde bin dekar, Göveçci Mahallesinde 419 dekar, Okçu Mahallesinde 535 dekar ve Ortaca köyünde 700 dekar tarım arazisi, sulamaya açılmıştır. Ülkemiz genelinde açık kanal olan sulama tesislerinin rehabilitasyonuna yönelik çalışma kapsamında ilimizde bulunan sulama kooperatiflerine ait yer altı kuyuları, kapalı sistem sulama tesisine dönüştürülmektedir. DSİ tarafından sağlanan kredi desteğiyle İl Özel İdaremiz, sulama kooperatifleri yerine borçlanmıştır. Diğer illerin çoğunda ise bu borçlanma, kooperatifler tarafından üstlenilmiştir. Tarım arazilerinin sulu tarıma açılmasıyla köylerimizde getirisi yüksek tarım ürünlerinin yetiştirilmesine başlanacak ve tarım gelirlerinde önemli artışlar sağlanacaktır.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada sulama tesisi inşaatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER