Kütahyada gıda denetimleri

Kütahyada gıda denetimleri -Yılın 9 ayında yapılan denetimlerde 40 işletmeye toplam yaklaşık 300 bin lira idari para cezası uygulandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yılın 9 ayında il genelinde yürütülen gıda denetimlerinde, 40 işletmeye toplam yaklaşık 300 bin lira idari para cezası uygulandı.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, gıda güvenliğinin sağlanması, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla gıda denetimlerinin sürdürüldüğü bildirildi.
     İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerin, kontrol görevlisi kursuna katılımının sağlandığı ve söz konusu denetimlerin artarak devam ettirildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Denetim yetkisine haiz personel sayısı artırılmış, ayrıca denetim yetkisi bulunmayan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine denetim yetkilendirilmesi yapılmış ve sadece il merkezindeki gıda denetimleri yanında gerek ilçelerde gerekse de köylerde faaliyet gösteren gıda işletmelerine gerçekleştirilen denetimler artırılmıştır. İlimizde faaliyet gösteren 528 gıda üretim tesisine bu yılın 9 ayında 464, 3 bin 793 gıda satış ve toplu tüketim noktasına ise bin 135 denetim gerçekleştirilmiştir. 328 numune alınmış, denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata aykırı davranan 40 işletmeye toplam yaklaşık 300 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. İki işletme hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Alo 174 Gıda Hattına 9 ayda toplam 176 ihbar gelmiş, bu ihbarların 154ü sonuçlandırılmış, 22si takip altına alınmıştır. Ayrıca denetimlerde 23 numune alımı gerçekleştirilerek, 9 işletmeye toplam 52 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
     Açıklamada, risk esasına göre gerçekleştirilen denetimlerin, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce düzenlenen denetim programlarına göre tamamının yapıldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER