Kütahyada Yaz Kuran Kursları sona erdi

Kütahyada Yaz Kuran Kursları sona erdi -Merkez ve ilçelerde açılan kurslara toplam 25 bin 476 öğrenci katıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, camiler ve Kuran kurslarında 18 Haziranda başlayan Yaz Kuran Kursları sona erdi.
     İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, il ve ilçe merkezleri, belde ve köy camilerinde 18 Hazirandan itibaren gerçekleştirilen kursların sona ermesi dolayısıyla din görevlileri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla törenler yapıldı.
     Törenlerde, kurslarda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek, onların iki aylık emekleri ödüllendirildi.
     Akkent Mahallesindeki İmam-ı Azam Camisinde Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen, ramazan ayında oruçlarını eksiksiz tutup vakit namazlarını camide kılan öğrenciye, bir dershane tarafından 3 yıllık ücretsiz eğitim bursu verildi. Kursta başarılı olan diğer öğrenciler de bisiklet, mini bilgisayar, kol saati, ayakkabı, ilmihal gibi hediyelerini aldı.
     Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Yaz Kuran Kurslarına 8 bin 883ü merkezde, 16 bin 593ü ilçelerde olmak üzere toplam 25 bin 476 öğrencinin katıldığını bildirdi.
     Öğrencilere iki ayda din görevlilerince Kuran-ı Kerim, Hazreti Muhammedin örnek hayatı ve dini bilgiler öğretildiğini belirten Üskülüplü, Öğrencilerimizi katılımlarından dolayı ayrı ayrı tebrik eder, gözlerinden öperim. Velilerimize de yavrularımızın dinimizi öğrenmeleri için bu kurslara büyük bir coşkuyla katılımlarını sağlamasından dolayı teşekkür ederim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada Yaz Kuran Kursları sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER