Kütahyada Okullar Hayat Olsun projesi

Kütahyada Okullar Hayat Olsun projesi -Okul bahçelerinin ağaçlandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında tören yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında okul bahçelerinin ağaçlandırılması için çalışma başlatıldı.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Adnan Menderes Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, proje çerçevesinde tüm okul çevrelerinin yemyeşil görünüme kavuşturulacağını bildirdi.
     Bahçelerdeki ekilebilir alanların belirlendiğini ve Orman Bölge Müdürlüğünce ağaçlandırma çalışması başlatıldığını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Kütahyada hepimiz el birliği yapıp çok çalışmamız lazım. Okullarımız, fen ve ilim yuvalarımızdır. İlim beşikten mezara kadar öğrenilir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Peki nerede öğreneceğiz- İşte bu okullarda öğreneceğiz. Okullar Hayat Olsun projesiyle de okullarımız güzelleşecek. Bu projeye emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.
     İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de Kütahyada 171 okulda uygulanan Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında 49 okul bahçesinin ağaçlandırılacağını söyledi.
     Projenin Kütahyada başarıyla uygulanmaya devam edildiği bilgisini veren Esen, projenin uygulanmasında başarı bakımından Kütahyanın, Türkiyede iller arasında ikinci sırada yer aldığını sözlerine ekledi.
     Öğrencilerin şiirler okuması ve Şehitler Ortaokulu halk oyunu ekibince gösteri sunulmasıyla devam eden tören, Çiftçi ve diğer protokol üyeleriyle öğrencilerin okul bahçesine fidan dikmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada Okullar Hayat Olsun projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER